Hjelmmodstander omkom ved ulykke på mc - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hjelmmodstander omkom ved ulykke på mc

Hovedskader angives som dødsårsagen for Ron Smith, der kæmpede ihærdigt for sin personlige frihed.
CO
01/11-2022 kl. 05:45

Det står enhver frit at have sin egen holdning til, om det er en god ide eller hensigtsmæssigt, at benytte styrthjelm under kørsel på motorcykel

Her i landet er der dog ikke så meget at rafle om, for i Danmark er styrthjelmen som bekendt lovpligtig, og nogle af os har personlig erfaring med, at styrthjelmen faktisk ikke er så tosset et sikkerhedsmæssigt tiltag, hvis uheldet er ude.

Men der findes faktisk eksempler på, at nogle kæmper ihærdigt for at slippe for tomrumsforlængeren, hvoraf en nu har oplevet den ultimative konsekvens.

Bekæmpede lovpligtig styrthjelm
Sådan et eksempel var den amerikanske advokat og biker Ron Smith, der i årevis har kæmpet for retten til at være fri for at bruge styrthjelm.

Flere udenlandske medier som Tampa Bay Times og NBC News fortæller, at det også i de sene 1990’er var lovpligtigt at bære styrthjelm under mc-kørsel i Florida, men at Ron Smith lobbyede og advokerede ihærdigt for retten til at droppe hjelmen.

Advokaten repræsenterede gennem tiden en række klienter, som ulovligt havde kørt uden styrthjelm, og det forlyder at Ron Smit var med til at ændre lovgivningen.
En af advokatens sager førte nemlig til, at domstolene fandt lovpligtig brug af styrthjelm forfatningsstridig.

I år 2000 blev det fastslået, at motorcyklister i Florida gerne må køre uden styrthjelm, når blot de er fyldt 21 år, og har en forsikringsdækning på mindst $10.000 ved personskade i forbindelse med ulykker på mc.

Blev solbrændt
Ron Smith der var en rutineret motorcyklist, skulle angiveligt ved en tidligere lejlighed have kørt sig en tur uden styrthjelm, hvor han passerede et halvt dusin betjente, og ingen greb ind.
Som advokaten udtrykte det, var det eneste der skete, at han blev forbrændt.

20. August gik det galt
66-årige Ron Smith satte uomtvisteligt sin personlige frihed højt, og var vild med at køre motorcykel.
Kæresten Brenda Volpe, som han mødte gennem en gruppe motorcyklister, var med som passager – og bar heller ikke styrthjelm – da parret 20. August i år var på vej til begravelse.

Men det gik helt galt, da advokaten på U.S. 19 North i Pinellas County grundet tæt trafik satte farten ned, og mistede kontrollen over motorcyklen.

Både fører og passager omkom
Motorcyklen snurrede rundt og kolliderede med hjulet på en trailer, og Ron Smith blev efterfølgende erklæret død på stedet.
Advokatens 62-årige kæreste Brenda Volpe blev overført til et hospital og døde nogle timer senere.

Æret være begge motorcyklisters minde.

Hovedskader
Dødsårsagen for Ron Smith var i følge Hillsborough Medical Examiner’s Office skader på hovedet.

Erich Teoh som har studeret sikkerhed på motorcykler for Insurance Institute for Highway Safety udtalte efter ulykken frit oversat:-
Det er meget muligt, at begge havde overlevet hvis de havde brugt styrthjelm, men vi kan ikke sige det med sikkerhed.
Det ville i hvert fald have forbedret deres chancer
.”

Sikkerhedsudstyr
Visse motorcyklister som Ron Smith nægter at lade deres personlige frihed kue, men er formentlig også indforstået med risici.

Man kan vel egentlig sige, at Ron Smith betalte den ultimative pris for et element af sin personlige frihed.
Og historien kan måske være en lille tankevækkende ansporing til motorcyklister generelt om, at gøre sig nogle tanker om, hvor meget og hvilket sikkerhedsudstyr det er hensigtsmæssigt at iføre sig.

Det kunne måske endda være interessant at kaste et blik på videoen i artiklen, der er linket til herunder.

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start