Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Handsker lovpligtige i Spanien

Lovpligtige airbags fejet af bordet

CO
09/06-2021 kl. 10:16

I Danmark har brug af styrthjelm siden 1977 været lovpligtig, når der køres knallert eller motorcykel.
Kun et fåtal af danske motorcyklister er direkte modstandere af brugen af det fornuftige sikkerhedsudstyr, men i andre lande går man videre end lovpligtig brug af styrthjelm.
Tidligere på året kunne du læse her på MagaCin, at de spanske myndigheder overvejede, at gøre brug af både handsker og airbag obligatorisk for landets motorcyklister.

Sommeren er over os, og det er ikke et helt ukendt fænomen, at nogle motorcyklister vælger at droppe en del af sikkerhedsudstyret, når temperaturen kryber seriøst i vejret.
Men hvis ferieturen går sydover, så er det måske værd at bemærke, at det i visse europæiske lande kan være forbundet med en ekstra udgift.
For visse steder kan man imødese et bødeforlæg for at køre uden handsker.
I artiklen der er linket til ovenover kan du eksempelvis læse, at handsker er lovpligtige for motorcyklister i Frankrig.

Spanien med på vognen
Nu rapporterer flere udenlandske motorcykelmedier, at en tilsvarende lov angiveligt er vedtaget i Spanien.
De udenlandske medier beskriver endvidere, at både fører og passager skal bære handsker, og at luftige handsker hæklet af lillemor til lejligheden ikke er en gyldig løsning.
Handsker fremstillet af eksempelvis uld, denim, “tyndt læder” eller nylon lever ikke op til den krævede standard.
Handskerne skal i følge en lang række udenlandske medier være fremstillet i kraftigt læder, imiteret læder, kevlar eller tilsvarende slidstærkt materiale.

Dirección General de Tráfico Deputy Director of Training Montserrat Pérez har om brugen af handsker frit oversat udtalt: “Når en motorcyklist er involveret i et styrt, vil han instinktivt tage fra med hænderne. Så netop hænderne er en af de legemsdele, der tegner sig for en stor del af skaderne.
Derfor er det vigtigt altid at bære handsker.”

Lovpligtig airbag droppet
Som det fremgår af artiklen Skal handsker være lovpligtige? overvejede de spanske myndigheder også, at landets motorcyklister fremover skulle pålægges at bære airbag.
Men det var de spanske motorcyklister ikke specielt begejstrede for, da de mente det måtte være et personligt valg.
Derfor gik AMM – Asociación Mutua Motera i dialog med myndighederne, og det viste sig at være et klogt træk.
For AMM kunne for få dage siden oplyse, at myndighederne efter drøftelser med motorcyklisternes interesseorganisationer havde besluttet sig for at droppe forslaget.

I denne omgang fik de spanske myndigheder altså ikke indført en lov om obligatorisk brug af airbags for motorcyklister, men motorcyklisternes sikkerhed er et emne der tages alvorligt i Spanien.
Endda så alvorligt, at man i Spanien har en såkaldt Strategic Plan for the Road Safety of Motorcycles and Mopeds.
Et digert værk på ikke mindre end 32 sider, som du kan se i pdf format lige nedenunder.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Men det er ikke den eneste dokumentation de spanske myndigheder benytter sig af, når emnet skal belyses og beslutninger træffes.
Se også Plan of special maesures for the road safety of motorcycles and mopeds 2019 – 2020, hvor der findes et hav af interessante statistikker, og hvor det også fremgår af skemaet på side 21, at myndighederne fremover skal promovere brugen af sikkerhedsudstyr for motorcyklister.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Vi synes ikke blot det er interessant og tankevækkende, at de spanske myndigheder tildeler et område som motorcyklisternes sikkerhed så stor opmærksomhed.
Men også at myndighederne efter den seneste afgørelse om obligatorisk brug af airbag viser sig, at være lydhøre overfor de spanske motorcyklisters argumenter.
Et eksempel på beslutninger truffet på baggrund af dialog og argumenter andre lande kunne lære noget af?

Hvad mener du?
Men lad os lige lynhurtigt vende emnet handsker igen, og lave vores egen lille brugerundersøgelse.
Burde brug af handsker være lovpligtig for danske motorcyklister?

Hvad mener du?

Skal handsker være lovpligtige for danske motorcyklister?

2 personer snakker om “Handsker lovpligtige i Spanien

  1. Det er utroligt at det skal være nødvendigt at lovgive om sådan noget. Kører ALTID med fuldt udstyr og har flere sæt handsker til opgaven / sæsonen. I det gode vejr herhjemme møder jeg desværre alt for mange der også kører uden handsker. Nogle endda også desuden i korte bukser m.v. 🙁

    1. Jeg har set hvor kraftig asfalt eksem man kan få ved at stige af i shorts og T-shirt- selv ved meget små hastigheder. Så altid sikkerheds udstyr på- om man så kun har t-shirt og underbukser på nedenunder. Har et par tykke handsker til den kolde tid og et par tynde til når vejret er godt

Skriv et svar