Johann Zarco skuffer under Frankrigs MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Zarco pisser sit territorie af

MotoGP 2018 indtager Le Mans
Steffen F. Olesen
20/05-2018 kl. 23:00

Solen brager ned over Le Mans banen i Frankrig. På de sociale medier den seneste uges tid har man gang på gang kunne læse at dette tilsyneladende skulle være Johann Zarco's territorie. Ca. 150.000 tilskuere er fremmødt for at bevidne franskmanden trylle med sin Tech 3 Yamaha. Spændende om Zarco har hold i den seneste uges udtalelser eller om han bliver sat på plads.

Løbet:


Hometown hero Johann Zarco starter som forventet fra pole. Bag ham er Marquez, Petrucci, Iannone, Dovizioso og Lorenzo. Starten går og Lorenzo lægger sig efter første sving i front. Zarco får en knap så god start og falder en del placeringer tilbage, men får hurtigt vist konkurrenterne at han kender Le Mans som sin egen bukselomme. Efter første omgang har kørerne fået fordelt placeringerne således at Lorenzo ligger i front, efterfulgt af Zarco, Dovizioso, Petrucci, Marquez og Rossi. 

Zarco forsøger forgæves at avancere til 1. pladsen. Kort efter kommer han for bredt gennem et sving og forærer sin placering til Dovizioso. Marquez går forbi Petrucci og indtager 4. pladsen. På samme omgang styrter Bautista i sving 6, og Rabat i sving 8. 

Dovizioso går på 5. omgang snævert inden om Lorenzo i en intens kamp om 1. pladsen. De to Ducati'er logger nu i front, hvilket er lidt usædvanligt, da Ducati aldrig har taget en 1. plads på Le Mans. Måske det går lidt for godt for Ducati? Dovizioso går hurtigt ind i sving 6 og må kaste anker, med det resultat at han taber forenden, styrter og udgår. 

På 6 omgang går Marquez inden om Zarco i sving 12 og indtager 2. pladsen. Tilsyneladende passer det ikke Franskmanden hvorfor han gør “comeback” få sving efter. Med Marquez' Honda i nakken giver Zarco sin Yamaha en ekstra skovlfuld kul, men fyrbøderen kom tilsyneladende en kende for meget i kedlen. Zarco indtager sving 8 med alt for høj fart og taber forhjulet i forsøg på at kaste maskinen gennem kurven. 

Marquez har nu fået foræret 2. pladsen og det har tændt en ild i ham. Han kaster sin Honda inden om Lorenzo, som må korrigere for at undgå sammenstød, for her efter at falde tilbage på 2. pladsen. Kort efter er det Petrucci's tur til at passere Lorenzo. 

På løbets 11. omgang styrter Scott Redding i sving 7 og udgår. Yderligere 2 omgange afsluttes før Rossi, let og elegant, udbremser Lorenzo og lægger sig på 3. pladsen. Inden løbet afsluttes bliver Lorenzo sat 2 placeringer længere tilbage af Jack Miller og Dani Pedrosa. 

Det ternede flag løftes og Marquez er endnu engang første mand til at passere. Petrucci snupper 2. pladsen og Rossi har trods start fra 9. position kørt sig op på 3. pladsen. Miller slutter som løbets 4. mand efterfulgt af Pedrosa og Lorenzo.

Del med en ven

Giver børn en ny start