Jonathan Rea sætter ny verdensrekord - Slår Fogarty
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea stjæler Fogarty's rekord

Historiens mest succesfulde WorldSBK rytter
Steffen F. Olesen
10/06-2018 kl. 22:59

Jonathan Rea tog i weekenden sin 6. løbs sejr denne sæson, hvilket gør ham til den mest succesfulde WorldSBK rytter til dato. Med imponerende 60 sejre gennem sin karrierer, har han hermed overgået den legendariske Carl Fogarty.

Løb 1:

Startopstillingen ser ud som følger. Tom Sykes holder i pole position. Ved siden af ham, bag streg nummer 1 og 2, holder Rea og Melandri. 2. række er besat af Lowes, Laverty og Van Der Mark.

Rea skyder sin Kawasaki af i en fortrinlig start og er første mand i sving 1, efterfulgt af Sykes, Lowes, Melandri, Laverty og Van Der Mark. 

På løbets 2. omgang smutter Van Der Mark inden om Laverty, alt imens Torres taber sin cykel i sving 5. Melandri har kridtet støvlerne og smyger sig forbi Lowes i sving 3 på næste omgang. 2 sving senere styrter Rinaldi og de røde flag kastes ud fra flagposterne. 

Sving 5 er et højhastighedssving, og der er derfor langs autoværnet placeret et såkaldt “air fence”. Det er som ordet hentyder, en række oppustelige blokke, som agere airbag i tilfælde af styrt. Når en af blokkene rammes skal den af sikkerhedsmæssige årsager udskiftes, hvilket er grunden til at løbet stoppes og skal genstartes.

Rinaldi's crew når lige akkurat ikke at få cyklen klar til sighting lap og Rinaldi må derfor starte fra pit. Da alle er placerede og klar til endnu en start tændes lamperne, og 2 sekunder senere rammes de af en teknisk fejl. Lamperne slukkes for umiddelbart efter at blive tændt igen. Få ryttere når at slippe koblingen, hvorfor de nu holder halvvejs oppe i griddet. Cyklerne skubbes tilbage til deres start positioner, og alle teams får 3 minutter til endnu engang at få noget varme i dækkene. 

Løbet startes igen og denne gang er Sykes første mand i sving 1, skarpt forfulgt af Rea, Lowes, Melandri, Van Der Mark og Davies. På første omgang efter restart går Rea forbi Sykes og og Davies forbi Van Der Mark. Over de næste 3 omgange udspiller en kamp sig mellem Lowes, Melandri og Van Der Mark. De 3 bytter plads en del gange og stillingen herefter er som følger. Rea, Sykes, Melandri, Lowes, Van Der Mark og Davies.

Halvvejs gennem løbet slipstreamer Melandri forbi Sykes op ad langsiden, for at placere sig som 2'er. Første pladsen kan han se langt efter, da Jonathan Rea i front kører et stabilt men hurtigt løb, og nu er er godt stykke foran. Van Der Mark passerer Lowes men falder hurtigt tilbage. Laverty går inden om Davies i sving 6, men har alt for meget fart på og kan ikke holde linjen, hvorved Davies kommer igen. Over de næste omgange bytter de 2 plads en del gange.

På omgang 13 smutter Van Der Mark forbi Lowes, og Baz styrter i sving 13 omgangen efter. Jonathan Rea er første mand over stregen og kan herved kalde sig rekordholder for flest 1. pladser i en WorldSBK karrierer, med hele 60 sejre. Melandri tager 2. pladsen efterfulgt af Sykes, Van Der Mark, Lowes og Laverty.

Løb 2:

Gårsdagens løb bød på end del spænding, i form af blandt andet restart og tekniske problemer. Startopstillingen til søndagens løb ser således ud. Van Der Mark, Lowes, Laverty, Savadori, Davies, Camier, Sykes, Melandri og Rea.

Van Der Mark bliver, som første mand i sving 1, pustet i nakken af Lowes, Laverty, Melandri, Davies, Sykes og Rea. Lowes napper på 2. omgang 1. pladsen fra Van Der Mark. Melandri går inden om Laverty og sætter sig på 3. pladsen. Kort efter triller Melandri forbi Van Der Mark og er herved 2'er. Davies smutter inden om Laverty og placere sig som nummer 4.

På omgang 4, i sving 12, opstår en situation mellem Jonathan Rea og Tom Sykes. Rea går inden om Sykes i frisk tempo, hvorfor han får en lidt bred udgang. Sykes går inden om Rea i forsøg på at generobre sin placering. Det resulterer i at de 2 kolliderer da Rea vil trække tilbage ind på banen. Sykes overlever og Rea ruller en tur i sandkassen, hvorefter han udgår.

Kort tid efter ovennævnte går Melandri forbi Lowes for at tage føringen, men har for meget fart på og må opgive at lægge cyklen an til sving. Også han tager en tur i gruset, men formår at holde cyklen på hjulene og komme tilbage i løbet, som rosinen i pølseenden.

På 6. omgang mister Sykes friktion på baghjulet i sving 10 og begge Kawasaki'er er nu nede. Sykes får dog maskinen på banen igen, men er sat tilbage på 17 pladsen. Kort før løbet afsluttes napper Savadori 5. pladsen fra Rinaldi.

For første gang gennem sine 118 WorldSBK løb, kan Lowes stolt placere støvlerne på skamlens øverste trin. På 2. pladsen Van Der Mark efterfulgt af henholdsvis Davies, Laverty, Savadori og Rinaldi.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start