Lorenzo indtager skamlens øverste trin i italien
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lorenzo's Land

Ducati sejre i Italien
Steffen F. Olesen
04/06-2018 kl. 08:35

Mugello banen i Italien var dækket i gul røg da mere end 90.000 tilskuere viste deres opbakning, til landsmanden Valentino Rossi, som denne weekend starter fra pole position.

Løbet.

Startopstillingen lyder som følger: Rossi holder i pole ved siden af Lorenzo på 2. og Viñales i 3 startposition. I rækken bag dem har vi Iannone, Petrucci og Marquez.

Starten går og Lorenzo er første mand i sving 1. Marquez lavede en formidabel start og er i sving 1 kort oppe på 2 pladsen, men må falde tilbage da han indtager svinget for hurtigt, og ikke kan holde linjen. I sving 2 styrter Dani Pedrosa og Takaaki Nakagami. Kort før første omgang afsluttes udgår yderligere 2 kørere. Både Scott Redding og Karel Abraham styrter i sving 15.

Hen over de næste 2 omgange mister vi også Jack Miller og Thomas Luthi. Bedst som man tror at der efterhånden er blevet tyndet nok ud i øllet, opstår endnu en situation. Marquez går på 3 omgang inden om Rossi for at lægge sig på 2. pladsen og begynde jagten på manden i front nemlig Lorenzo. Desværre taber Marquez forenden i sving 10 på omgang 5. Han forsøger at redde den i bedste Marquez stil, men må efter en længere bryde kamp med sin Honda opgive. Marquez får med lidt hjælp rejst maskinen, skubbet den ud på banen igen og genoptager løbet, nu som sidste mand.

På 6. omgang passerer Dovizioso Iannone og indtager 3. pladsen. Petrucci går inden om Rins i sving 1 på næste omgang og ligger nu 5'er. På samme omgang Avancerer Dovizioso ved at trille inden om Rossi og placere sig som nummer 2. I et forsøg på at  komme igen, går Rossi for hurtigt ind i sving 1 på omgang 8, hvorfor han misser sin linje og må lukke Iannone forbi.

Omgang 12 byder på lidt plads bytteri mellem Iannone, Rossi og Pertucci og da dette er overstået ser stillingen ud som følger: Lorenzo i front med 1,5 sek. ned til Dovizioso på 2. pladsen. Petrucci ligger 3 som nummer 3, Rossi 4'er, efterfulgt af Rins og Iannone på henholdsvis 5 og 6.

Alex Rins formår at passere Rossi, men kun for en kort stund, da han et par omgange senere fejler og må lade Rossi samt Iannone komme forbi. Kort efter må også Petrucci se sig overhalet af Rossi og Iannone, hvorfor han rykker tilbage på 4. pladsen.

I løbet af de sidste 4. omgange lykkedes det Iannone, ikke én, men to gange at gå forbi Rossi. Desværre begge gange med for høj hastighed, hvilket giver Rossi mulighed for at generobre sin placering.

En stolt Lorenzo er første mand forbi det ternede flag, hele 6 sekunder foran Dovizioso på 2. pladsen efterfulgt af, Rossi, Iannone, Rins og Crutchlow.  

Del med en ven

Giver børn en ny start