Dobbelt Kawasaki sejr på Imola - WorldSBK 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kawasaki jubler i Italien

Rea snupper dobbelt sejr på Imola
Steffen F. Olesen
13/05-2018 kl. 22:50

Det er ikke kun os danskere der er beriget med fantastisk solskin disse dage. Weekendens WorldSBK løb blev afholdt i det solrige Italien på Autodromo Enzo e Dino Ferrari, bedre kendt som Imola. 

Løb 1.

Med Rea i pole, Sykes som anden mand, Davies på tredje, Melandri bag streg nummer 4, efterfulgt af Fores og Laverty, er der lagt i ovnen til endnu et spændende Superbike løb. Jonathan Rea og teamkammeraten Tom Sykes kommer begge godt fra land, og er de første to  i sving 1. Chaz Davies derimod fik en knap så god start. Han poppede en forholdsvis stor wheelie, som tvang ham ned på 7. pladsen, allerede inden de første sving er passeret. Men på løbets 2. omgang ser det ud til at Davies har fået styr på krikken. Han har her sneget sig op på 5. pladsen, men må snart falde tilbage på 9. da han indtager chikanen med for høj fart, og må skære uden for banen, for at holde maskinen på hjulene. Det betyder at de 6 mand i front nu er følgende: Rea, Sykes, Melandri, Rinaldi, Laverty og Fores.

Davies har hægtet sig på Van Der Mark, hvilket viser sig at være en fornuftig idé, da de 2 hurtigt får kørt sig op på 6. og 7. pladsen. Davis avancerer endnu engang ved at gå inden om Van Der Mark i chikanen, hvilket ellers er det sted på banen der siges at være det sværeste sted at overhale, grundet meget lidt plads.

Midtvejs i løbet er Rea 2,5 sekunder foran Sykes på 2. pladsen, og der er yderligere 2 sekunder ned til Melandri på 3. Fores og Davies går forbi Rinaldi hvilket placerer dem på 4. og 5. pladsen. En kamp udspiller sig mellem Davies og Fores på løbets 11. omgang. Davies har tilsyneladende fundet teknikken til at overhale i chikanen før langsiden og endnu engang rykker han en placering frem. Denne gang ved at gå inden om Fores.

På omgang 13 ud af 19 lusker Van Der Mark sig forbi Rinaldi, hvor ved han sætter sig solidt på 6. pladsen. Resten af løbet foregår i god ro og orden uden nogen form for drama og resultatet lyder som følger: Jonathan Rea krydser målstregen som første mand efterfulgt af Tom Sykes, Marco Melandri, Chaz Davies, Xavi Fores og Michael Van Der Mark.

Løb 2.

Grundet gårsdagens resultat ser startopstillingen ud som følger: Davies, Fores, Van Der Mark, Rinaldi, Savadori og Haslam. Rinaldi er første mand i sving 1 skarpt forfulgt af Davies og Savadori. Jonathan Rea der startede som nummer 9. har på åbnings omgangen sneget sig op på 6. pladsen. Van Der Mark prøver gang på gang fra sin 4. plads at komme forbi Fores, men det lykkedes ham ikke.

På de næste 2 omgange fyrer Rea op under sin Kawasaki, passerer først Van Der Mark og herefter Fores. Samtidig i front har Davies, selvfølgelig i chikanen, nappet føringen fra Rinaldi. Ikke længe efter Rea har kørt sig op på 3. pladsen, rykker han endnu et hak frem ved at gå inden om Rinaldi, og er nu på jagt efter Davies i front.

På omgang 6 styrter Savadori i sving 18, og Melandri har kæmpet sig op på 4. pladsen. Stillingen er nu, Davies i front efterfulgt af Rea, Fores, Melandri, Van Der Mark og Tom Sykes.

En kollision opstår da Van Der Mark forsøger at køre inden om Melandri, men finder hurtigt mangel på plads. De to styrter og udgår. På løbets 11. omgang lykkedes det Rea at komme uden om Davies, men er i næste sving placeret på ydersiden, hvorved Davies får muligheden for at komme igen. På næste omgang lykkedes det endnu engang Rea at komme forbi Davies, men Davies klemmer sin Ducati inden om Kawasaki'en, hvorfor Rea må korrigere for at undgå kollision og han falder igen tilbage på 2. pladsen. 

Endnu en omgang køres og Rea bestemmer sig for at legen nu er slut. Rea udbremser Davies, lægger sig i front og kører herfra sit eget løb i spidsen. Inden flaget passeres sniger Sykes sig forbi Fores og lægger sig på 3. pladsen.

Resultatet af løb 2 lyder: Rea er endnu engang første mand i mål, efterfulgt af Davies, Sykes, Fores, Torres og Lowes.   

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start