Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hvad gør momentet for en MC?

Moment giver kørbarhed, og overskud i daglig trafik

Tommy Rønn
13/05-2015 kl. 17:50

Moment er en svær størrelse. Det fortæller ikke meget om en motors ydelse, men det fortæller rigtig meget om hvor letkørt en motorcykel er. Kort fortalt, betyder meget moment færre nødvendige gearskift, og jo lavere momentet er placeret i omdrejningstallet, jo dovnere kan motorcyklen køres uden der savnes kraft når der skal accelereres. Et godt og solidt moment kan altså hjælpe mindre erfarne motorcyklister.

Desværre følges er solidt moment ofte af en skræmmende mængde hestekræfter, hvorfor uerfarne ikke bare kan vælge motorcykel efter mest muligt moment. Men en uerfaren motorcyklist kan bruge størrelsen på moment og placeringen af momentet, når to motorcykler skal sammenlignes inden køb. Som skrevet, betyder stort moment, ved få omdrejninger, en letkørt motorcykel.

Normalt er det sådan at kubik giver moment. Jo flere kubik, jo mere moment. Derfor er de mest momentstærke motorcykler nogle voldsomme størrelser. Blandt de mest kendte findes modeller som BMW K1600, Suzuki VZR1800 og

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Lås op nu
og få adgang til hele artiklen

  • Se alt indhold på MagaCin
  • Se videoen i fuld længde
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder