Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremtidens dæk er grønne

Flere dækproducenter melder sig ind i kampen om et bedre miljø

Mikkel Sølvkjær
09/03-2021 kl. 06:00

Olieskift, ventiljustering, lidt smørelse og sæbevand hist og her rækker til de fleste, når MC’en skal vedligeholdes, og de løbende udgifter ved motorcykelkørsel er som regel ikke ret voldsomme.
Det kan være en regel med en del undtagelser, for mange vælger at være ekstra gavmilde overfor deres tohjulede øjesten, og så er regningen pr. kørt kilometer lidt anderledes.

Der er én ting, vi i hvert fald ikke kan løbe fra; og det er, at forbruget af dæk ved inspireret frihedsnydelse på motorcykel er relativt højt. Der sættes store krav til den begrænsede kontaktflade med asfalten, og det giver bare en generelt kortere levetid end hos de firhjulede.

Vi vil alle sammen gerne have mest mulig greb og mindst mulig slid for pengene, og faktisk er flere producenter kommet rigtig langt med den udvikling. Det vidnede seneste test af Metzeler Sportec M9 RR og Pirelli Angel GT II om.

Flere producenter melder nu, at fremtiden ser endnu lysere ud, og senest har Bridgestone og Michelin udtrykt visioner om at levere endnu mere holdbarhed, mens grebet stadig bevares – og så ovenikøbet med et større hensyn til miljøet.
Det lyder næsten for godt til at være sandt – lad os kigge lidt nærmere på sagerne.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Lås op nu
og få adgang til hele artiklen

  • Se alt indhold på MagaCin
  • Se videoen i fuld længde
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder