Fem forslag til den modne begynder - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fem forslag til den modne begynder

I artiklen her finder du fem forskellige forslag på en motorcykel til den modne nybegynder.
Nicolaus L. Johansen
20/08-2023 kl. 07:13


Ikke alle får taget kørekort til motorcykel som 18-årig… Mange venter til rynkerne bliver flere, og håret (hvis der noget tilbage) bliver tonet med grå stænk. Og når du venter er du velsignet med den åbenlyse fordel, at du ikke er begrænset af A1- og A2-kørekortenes snævre rammer.
Med andre ord er valgmulighederne mange og kun begrænset af din pengepung.

Vi har drukket urimeligt meget kaffe, slidt flere mus op og klikket os frem til fem forslag til en god begyndermaskine, samt et par alternative veje til en ny maskine blandt de uendeligt mange muligheder på 123mc.dk.

Kriterier
Inden vi kaster os over kandidaterne, vil vi opstille nogle få kriterier for de maskiner vi bringer til torvs som muligheder for den modne begynder.

Første og vigtigste er ABS.
Blokeringsfri bremser er en gave til vi motorcyklister, når der pludselig skal bremses for en uforudset forhindring, uanset om det er naboens hund eller børn der render ud foran dig, eller en anden uforudset fare som pludseligt opstår.


Let at håndtere er næste krav.
Selv tunge motorcykler er nemme at danse med, når først de ruller, men inden du kommer så langt, for eksempel når maskinen skal hives af enten det ene eller det andet støtteben, skubbes rundt i garagen, eller jorden skal nås når der holdes for rødt, er også væsentlige kriterier for en begynder.
De førnævnte discipliner er i naturligvis nogen grad afhængige af din fysik. Jo stærkere du er og længere ben du har, jo nemmere er en fysisk større maskine at tumle. Men alt andet lige gør lavere vægt og højde, en given motorcykel nemmere at tackle, hvilket er rart for en nybegynder.

Råd til at skifte er det sidste vi forholder os til.
Som begynder kan det være, at du drømmer at ligne Peter Fonda i Easyrider og køre rundt på chromeindsvøbt chopper med det vildeste apehanger-styr. Dog er det ikke sikkert at virkeligheden er lige så fed som drømmen, og du efter en sæson eller to, har lyst til at skifte.
Derfor er det ikke fedt at være stavnsbundet til en MC, fordi den har været for dyr at anskaffe.

Hvad netop din økonomiske formåen er, kan vi naturligvis ikke vide, men i denne ombæring har vi udelukkende valgt brugte motorcykler fra 123mc.dk, da en MC der minimum er et par år gammel, har taget den værste afskrivning, og dermed er dit værditab alt andet lige mindre, hvis du ønsker at skifte den relativt hurtigt.

Honda CBF 500
Første bud på en rigtig fin begyndermaskine er fra Honda, og kan blive din for en fornuftig pris.
I skrivende stund er der fire styk til salg på 123mc.dk, med priser fra 20.000 til 45.000 kroner – så her kan alle være med.

CBF 500 har et klassisk udseende som nogle vil finde kedeligt, mens andre vil sætte pris på designet der kan betegnes som tidsløst.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
  • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
  • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
  •  Normalpris
  • Fuld adgang
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
  • Spar 20%
  • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
  • Spar 30%
  • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start