Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Klassisk serie: BMW K1

Motorvejs høj hastigheds lavtgående rumskibs BMW

Klaes Asaa
11/02-2017 kl. 12:00

For godt 30 år siden leverede BMW et modstykke til de efterstræbte japanere, et højhastighedsstrømlinedmotorcykelstarwarsmonster. Alt pakket godt ind i skjolde og med aerodynamik helt tro mod sin tids aerodynamiske termer. Et flagskib der var skabt for at imponere.

BMW K1 som var baseret på sin forgænger K100, blev designet til at køre stærkt på den tyske ”Autobanh”, så stærkt at Ausfahrt næsten var en by i Rusland. Hastigheder op til 240km/t  var et mål for transporten på en K1, uden at den føltes ubehageligt at være kaptajn på ”Starship Enterprise”. Altså et hurtigt transportmiddel fra et sted til et andet på landjorden, cirka nummeret lige før den ligeså godt kunne have haft vinger. 

Med en CW værdi (luftmodstandskofficient) på så lidt som 0,38, kombineret med et stivere stel end K100 og en hel del plastik for at skabe det strømlinede udseende. Monteret med dobbeltarmet kardan bagsvinger, med det formål at der er løft i bagenden ved acceleration og sænkning under bremsning.

3 vejs

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Lås op nu
og få adgang til hele artiklen

  • Se alt indhold på MagaCin
  • Se videoen i fuld længde
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder