Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kendt dansk MC-mærke fejrer 100 år

Der er flere end du tror. Over halvdelen af de dansk producerede Nimbus'er eksisterer stadig, selvom der nu er 100 års jubilæum

Mathias B. Høj
09/02-2018 kl. 14:00

I 2018 er det 100 år siden, at Nimbus prototypen kørte den første tur. Nærmere betegnet Nimbus A, der senere blev kendt som “Kakkelovnsrøret” – og som var med til at igangsætte en for den tid højteknologisk produktion af motorcykler på dansk grund. 

I 1921 kom “Kakkelovnsrøret” på markedet og efterfulgtes fra omkring 1933 af “Humlebien”, som nok er den Nimbusmodel flest kender. Det var allerede dengang motorcykler der adskilte sig fra mængden og teknologisk var de langt fremme. 

“Humlebien” fik naturligvis løbende produktopdateringer, men produktionen stoppede omkring 1960, da priserne var for høje for markedet. En Nimbus med sidevogn kostede til sidst det samme som en Folkevogn, hvor hele familien kunne sidde i tørvejr. Det var hårdt at konkurrere med. Med priserne på nutidens mikrobiler in mente, kan motorcyklister sikkert godt relatere til problemstillingen. Den “Bedre halvdel” er sgu' altid så magelig!

Heldigvis er Nimbus langt fra gået i glemslen og imponerende mange eksempl

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Se hele videoen
  • Deltag i konkurrencer
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder