Video: Historien bag Audis fire ringe - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Historien bag Audis fire ringe

De fire sammenhængende ringe, der i dag er AUDI AGs varemærke, så dagens lys i 1932, hvor Audi Union AG blev grundlagt den 29. juni som en fusion mellem fire tidligere uafhængige bilproducenter: Audi, DKW, Horch og Wanderer – en ring for hver bilproducent.
Steffen F. Olesen
02/07-2022 kl. 07:23

Den 29. juni 1932, på initiativ af statsbanken i Sachsen, fusionerer virksomhederne Audiwerke AG, Horchwerke AG og Zschopauer Motorenwerke J. S. Rasmussen AG (DKW med danske Jørgen Skafte Rasmussen i spidsen) og blev til Auto Union AG.
Den nye enhed indgår samtidig en aftale med Wanderer Werke AG om køb og leasing af Wanderers bildivision. Gruppen er baseret i Chemnitz med administrationen placeret på DKW-fabrikken i Zschopau indtil 1936, og efter sin oprettelse er Auto Union AG den næststørste motorkøretøjskoncern i Tyskland.

Virksomhedens logo viser fire sammenhængende ringe, der repræsenterer den uadskillelige enhed mellem de fire stiftende virksomheder, selvom mærkenavnene Audi, DKW, Horch og Wanderer bibeholdes.
Hvert af koncernens fire mærker er tildelt et specifikt markedssegment, hvor DKW er aktiv i motorcykel- og kompaktbilssegmentet, Wanderer bygger og sælger mellemstore biler, markedsfører Audi biler i premium-mellemklassesegmentet, og Horch står for luksusbiler i den øverste ende af markedet.

I dag kan man stadig opleve Audis historie og bilproduktionens historie på August Horch-museet i Zwickau og på Audi Museum Mobile i Ingolstadt, og indtil den 24. september 2022 kan besøgende på Audi Museum Mobile se særudstillingen “Den femte ring”, som fortæller historien om NSU, der er det ældste af de mærker, og har været en del af forhistorien for nutidens AUDI AG.

Kilde: Audi Danmark

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start