Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Stor og komfortabel Øko-SUV

Højteknologisk og komfortabel brintbil fra Hyundai. Nexo er et godt bud på en klimavenlig familiebil

Mathias B. Høj
05/02-2020 kl. 10:43

Kan du huske dengang brintbiler var fremtiden? Når man talte om fremtidens miljøvenlige biler, var drivmidlet næsten altid brint. Batteriteknologien og dermed rækkevidden var så begrænset, at det var svært at se elbiler være nyttige, hvis turen strakte sig over mere end 50 km. Så kom Tesla og gjorde elbiler sexede og resten er historie.

Mærkeligt nok. For brintbiler har helt sikkert åbenlyse klimafordele – især at brint kan fremstilles af overskudsstrøm fra vindmøllernes natteproduktion – hvor der ikke er mange andre aftagere af strømmen. Som bekendt er der ikke opfundet en bare nogenlunde metode til lagring af strøm, og når man oplader elbiler på en vindstille overskyet formiddag, er strømmen ofte fra et kulkraftværk. Brint kan fremstilles mere klimavenligt og tilmed lagres. 

Sidst men ikke mindst har brintbilen en stor fordel frem for elbilen: en brintbil tankes på et par minutter længere, end man tanker en bil med en forbrændingsmotor. Hvis man ellers ved, hvordan man gør. Me

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

 
lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Deltag i konkurrencer
  • Opsig når som helst

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG

Denne side bruger cookies

Læs mere