Corona på hjernen? Køb af Mercedes CL 600 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Corona på hjernen? Køb af Mercedes CL 600

Ifølge lægerne er Covid-19 en virus, der angriber lungerne, men der er noget, der taler for, at den også kan angribe hjernen. Hvordan skal man ellers midt i en corona-pandemi forklare købet af en 12-cylindret coupé, når man i forvejen har 5 biler og tidligere har lovet sig selv, at man ud over en vinterbil aldrig mere skal have en bil med fast tag?
Gunnar Skrydstrup
23/11-2020 kl. 12:34

Det skete i de dage, da Mor Mette lige havde lagt landet i corona-coma. Ved lidt af en tilfældighed fik jeg på Bilbasen øje på en Mercedes CL 600 årgang 2002 til hvad, der i første omgang forekom at være en yderst rimelig pris.

Da Mercedes type C 215 coupéen kom på markedet lige omkring årtusindeskiftet, var det ikke en model, som jeg overhovedet lagde mærke til. Min interesse for 4-hjulede var dengang begrænset til mere sportslige modeller uden fast tag, og i øvrigt lå den langt uden for min økonomiske rækkevidde. Men for 10 år siden fik jeg øje på den i en tysk klassiker-købsvejledning. CL 600 af type C 215 var her nævnt som en mulig kommende klassiker med et vist potentiale for med tiden at stige i pris. Brugtprisen i god stand blev dengang angivet til cirka 26.000 euro ( små 200.000 kr – før evt. dansk afgift). Artiklen havde overskriften ”In the year 2025” og gav nogle bud på biler, der i år 2025 – altså 15 år efter artiklens udgivelse – nok ville være godt på vej til at få klassiker-status.

I listen, hvor der var et foto og en kort tekst samt lidt data om hver af de udvalgte biler, var CL 600 anbragt lige under Ferrari 456 GT, som jeg trods dens faste tag havde haft et ulykkeligt kærlighedsforhold til siden midten af 90’erne. – ”Ulykkeligt” fordi den lå langt uden for min økonomiske formåen. Ferrariens brugtpris blev i artiklen angivet til 53.000 euro, altså rundt regnet det dobbelte af CL 600’ens. Om det var ud fra devisen om, at hvis man ikke kan få den, man elsker, så må man elske den, man kan få, ligger hen i det uvisse, men i hvert fald begyndte jeg at ”forske” lidt i, hvad en Mercedes CL 600 type C 215 egentlig var for noget, og interessen blev fanget så meget, at jeg med mellemrum holdt lidt øje med prisudviklingen på den og dens 8-cylindrede CL 500 lillesøster.

Bilen på Bilbasen i de nu så berømt-berygtede martsdage 2020 adskilte sig fra andre, jeg tidligere havde set der, ved, at den havde en ”god” farve (sølvgrå), kun 57.000 km på tælleren, og så så prisen rimelig ud, idet den kun var godt en tiendedel af de 2.660.000 kr, som ”Årets biler 2002” angiver som det, en CL 600 kostede i Danmark fra ny. En forespørgsel til forhandleren, et kendt københavnsk firma med speciale i brugte premium-modeller, bekræftede, at prisen var inklusive dansk afgift. Faktisk stod den stadig med plader på, og selv om jeg egentlig ville have foretrukket en uden afgiften betalt for i hvert fald i første omgang at flexlease og så slippe med 0,5 procent i månedlig afgift, så fangede den alligevel  interessen så meget, at jeg ikke kunne få den ”ud af hovedet” og begyndte at tjekke bankbeholdningen for, om jeg overhovedet havde  råd. 

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start