Konceptbilen el-Born: SEATs elektriske fremtid
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Konceptbilen el-Born: SEATs elektriske fremtid

Verdenspremiere på konceptbilen SEAT el-Born i forbindelse med Volkswagen Group Night på biludstillingen i Genéve
Seat Danmark
02/03-2019 kl. 09:00

Bilens batteripakke med stor energitæthed kan genoplades på kun 37 min., så bilen igen kan tilbagelægge sin maksimale rækkevidde på op til 420 km

SEAT el-Born bliver for første gang vist for verdens medier i forbindelse med Volkswagen Group Night forud for den internationale biludstilling i Genéve 2019. SEAT el-Born er en konceptbil, som besvarer de mange spørgsmål, der opstår på baggrund af den elektriske revolution, og bilen kommer til at sætte nye standarder i processen.

Verden forandrer sig, og det samme gør vores mobilitet. Ligesom forbrændingsmotoren ændrede vores måde at transportere os på i starten af det 20. århundrede, er elektrificeringen ved at drive os frem mod næste generation af bilernes evolution.

Mens den ændring er i gang drevet af løfter om reducering af CO2-emissionerne og vores påvirkning af miljøet, påtager SEAT sig et større ansvar og hjælper med accelerere omstillingen til en fremtid med få CO2-emissioner.

Befolkningstætheden i byerne bliver større, men kunderne ønsker fortsat deres personlige mobilitetsløsning, så konceptbilen SEAT el-Born samler alle de vigtigste elementer og driver omstillingen i bilindustrien: elektrificering, autonom kørsel, delebiler og opkobling.

SEAT el-Born er den første 100 % eldrevne model baseret på Volkswagen Groups MEB-platform. En konceptbil, som er opkaldt efter det mest berømte kvarter i Barcelona. En inspiration for SEATs designere og ingeniører, der har skabt en sportslig bil med den mest avancerede elektriske teknologi.

Bilen er designet og udviklet i Barcelona, og den vil blive produceret på fabrikken i Zwickau i Tyskland: SEAT bliver det andet mærke, der introducerer en komplet eldrevet bil baseret på Volkswagen Groups MEB-platform. Bilen forventes at komme på markedet i 2020.

”Mobiliteten udvikler sig, og det samme gør de biler, vi kører i. SEAT fører an i denne udvikling, og konceptbilen el-Born omfatter de teknologier og den designfilosofi, som vil hjælpe os med at løse fremtidens udfordringer”, udtalte Luca de Meo, som er administrerende direktør hos SEAT.

Med høj ydelse og en batteripakke med stor energitæthed som omdrejningspunkt får SEAT el-Born en rækkevidde på op til 420 km i henhold til den officielle WLTP-testcyklus, og accelerationen fra 0-100 km/ er overstået på blot 7,5 sek. – dermed er bilen så dynamisk og praktisk, som du forventer det af en SEAT. Og så kan batteriet oven i købet oplades på kun 37 min., hvilket kan begynde at ændre opfattelsen af elbiler.

SEAT el-Born handler ikke kun om praktisk anvendelig elektrificering, men også om integreringen af andre teknologier. Bilen er udstyret med autonome funktioner til at hjælpe føreren samt en lang række assistentsystemer.

Designet til at køre

SEAT el-Born er designet til at køre. Den elektriske drivlinje baner vejen for bilens dynamiske proportioner, hvor hjulene er placeret helt ude i bilens fire hjørner og giver mulighed for en mere livlig og energisk fremtoning i forhold til biler med traditionel motor.

Den viser fremtidens bildesign på en moderne og integreret måde, som bedst ses på bilens front. Aerodynamik er nøglen til at maksimere bilers rækkevidde, og derfor flugter SEAT-logoet på bilens front med karrosseriet, hvor der ikke er brug for luftindtag til afkøling af motoren og derfor heller ikke er brug for en kølergrill. Køleventilatorer er placeret længere nede på bilens front, hvor de leverer luft til batteripakken, og de strømliner luftstrømmen over bilens front.

Når øjnene bevæger sig over SEAT el-Born, vil man se, at A-stolperne er flyttet markant længere frem, hvilket giver et mere elegant look og mere plads i kabinen. Det understøttes af den elektriske drivlinje, som kræver mindre plads.

“el-Born er den ultimative fortolkning af vores emotionelle SEAT designsprog i det nye elbilsunivers. Vores designteam har taget opgaven meget alvorligt med at gøre vores første komplet eldrevne bil attraktiv. Efter min mening skal det være medrivende og sjovt at køre i elbiler. Vi skal have kunderne til at blive forelsket i tanken om den elektriske bil”, udtalte Alejandro Mesonero-Romanos, som er Director of Design hos SEAT.

En forbedret aerodynamik spiller en enorm rolle langs bilens sider, hvor et luftgardin er integreret i designet som et elegant, men praktisk svar på, hvordan man finder en balance mellem præstationer og æstetisk attraktivitet.

Dette fremhæves måske bedst muligt af hjulene. Bilen er udstyret med 20” hjul, så det var afgørende at maksimere præstationerne. Fælgenes turbinedesign giver en positiv luftstrømning, som ikke blot forbedrer aerodynamikken, men også ventilerer bremserne, så de kan opretholde deres dynamiske præstationer. Hjulene leverer en perfekt balance mellem aerodynamik, bortledning af varme og letvægtsegenskaber.

Bagest på bilen bidrager en tolags spoiler også til el-Borns aerodynamiske præstationer ved at sikre, at luftstrømmen forbliver jævn med et minimum af turbulens. Den giver desuden et hint om bilens dynamiske præstationer.

Indvendigt er der maksimal plads takket være den fuldelektriske drivlinje, der gør det muligt at byde på en helt ny oplevelse.

Den skulpturelt udformede kabine giver en følelse af lethed og flydende linjer samt et højt teknologisk niveau med integreringen af det digitale cockpit med en 10” skærm til infotainment- og opkoblingssystemet placeret midt på instrumentpanelet.

I kabinen oplever man straks, at føreren er i centrum, fordi alle instrumentpanelets linjer vender mod personen bag rattet.

God plads er ikke længere forbeholdt luksusklassen. Alle personer i bilen har masser af plads til at slappe af i de omsluttende sæder takket være den ekstra rummelighed i kabinen, men pladsen udnyttes også til at maksimere bilens praktiske og funktionelle features. Der er også mere opbevaringsplads: Muligheden for at placere en taske mellem de to forsæder er en enkel og effektiv måde at udnytte kapaciteten maksimalt på.

Kraftfulde præstationer

SEAT el-Born er en ægte game changer på markedet med præstationer, der matcher kundernes ønsker og behov ved hverdagens kørsel – og det i en grad, som ikke er set før.

Med en ydelse på 204 hk (150 kW) kan bilen accelerere fra 0-100 km/h på kun 7,5 sek., og det er hurtigt nok til at opfylde behovet i alle kørselssituationer. Men det er kun den ene side af sagen.

Elbiler bedømmes ikke kun på deres præstationer, men også på deres evne til at køre længere på en enkelt batteriopladning og minimering af den tid, det tager at oplade batterierne igen. Og det er kvaliteter, som el-Born har til fulde.

Med en reel rækkevidde på op til 420 km i henhold til WLTP-kørecyklussen og en 62 kWh-batteripakke med stor energitæthed er bilen klar til at køre kunden til den ønskede destination – uanset hvor den så er. Og med mulighed for lynopladning med 100 kW jævnstrøm kan batteriet oplades fra 0-80 % på kun 37 min.

Bilen er også udstyret med et avanceret termostyringssystem, som maksimerer bilens rækkevidde under selv de mest ekstreme forhold. Bilens varmepumpe kan reducere det elektriske varmeforbrug og dermed give op til 60 km ekstra rækkevidde – det er nyttigt i lande, hvor det kan blive koldt, så personerne i bilen er nødt til at bruge bilens klimaanlæg.

Teknologi, som leverer varen

I takt med at vores veje bliver stadigt tættere befærdede, er bilerne nødt til at hjælpe personerne i bilerne. Og det gør SEAT el-Born ved at integrere de nyeste funktioner til selvkørende biler og opkoblingsmuligheder – det kan gøre den moderne tilværelse lidt nemmere.

SEAT el-Born er udstyret med level two-systemer, der gør bilen delvist selvkørende, så den kan overtage styring, acceleration og deceleration. Og når man tilføjer blandt andet intelligent parkeringsassistent, så er SEAT el-Born en konceptbil, som viser fremtidens mobilitet.

SEAT el-Born kan opleves på SEATs stand på den internationale biludstilling i Genéve 2019

Del med en ven

Giver børn en ny start