Klip for uopmærksom kørsel
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Klip for uopmærksom kørsel

Det er positivt, at man nu kan se frem til at få et klip i kørekortet, hvis man f.eks. taler i håndholdt mobil, skriver på tablets eller taster på sin GPS bag rattet. Det mener Rådet for Sikker Trafik.
Rådet for Sikker Trafik
22/01-2018 kl. 07:24

I mere end hver tredje dødsulykke i trafikken er der uopmærksomhed involveret. Dermed er uopmærksomhed et af de største problemer, som vi har i trafikken. Og det farligste er, når man sidder og kigger ned i f.eks. sin mobil og skriver.

Derfor er det positivt, at regeringen og Dansk Folkeparti nu foreslår, at det skal koste et klip i kørekortet, hvis man f.eks. skriver på mobil, tablets eller laptops, mens man kører i trafikken.

– Uopmærksomhed er et kæmpe problem. Der er rigtig mange, der kører rundt på vejene uden at have øjnene og fokus på trafikken. Vi ved, at sanktioner virker, og derfor er det godt, at man nu vil indføre et klip i kørekortet for uopmærksom kørsel, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Hver 10. skriver på mobil bag rattet

I de her uger gennemfører Rådet for Sikker Trafik og brancheforeningen Forsikring & Pension uopmærksomhedskampagnen “Kør bil, når du kører bil”, der vises i tv og i biografer i hele landet.

Se også Rådet for Sikker Trafiks temaside om uopmærksomhed i trafikken:

I forbindelse med den aktuelle kampagne har Epinion for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension spurgt 1.074 bilister, hvad de laver bag rattet, når de kører med mere end 40 km/t.

Herunder kan man se nogle af svarene:

– Betjener GPS: 28 %

– Læser sms'er, mail, Facebook, m.v.: 12 %

– Skriver beskeder (sms, mail, Facebook m.v.): 10 %

– Taler i telefon (håndholdt): 7 %

– Læser papirer, kort, m.v.: 7 %

I perioden 2015 – 2017 har Promonitor for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension desuden spurgt 4.362 bilister, der inden for det sidste år har kørt galt eller været ved at køre galt, hvorfor de endte i den kritiske situation. Blandt de adspurgte siger fire ud af ti (41 %), at de var uopmærksomme, da det skete.

– Vi har desværre set alt for mange eksempler, hvor uopmærksomme bilister rammer andre i trafikken. Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at man ødelægger andre menneskers liv og førlighed, siger Hans Reymann-Carlsen, underdirektør i Forsikring & Pension.

Se kampagnefilmen “Kør bil, når du kører bil“: https://www.youtube.com/watch?v=g5hF9Vy5T1Y

Del med en ven

Giver børn en ny start