Kære bilentusiaster: Nu er det sidste chance!
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kære bilentusiaster: Nu er det sidste chance!

Siden biludstillingen i januar slog dørene på til biludstillingen “Familien Danmark på hjul - Årets bil 1969 - 2019”, har mange mennesker fundet vej til Hvidovre, for at opleve udstillingen. På Forstadsmuseet er det nemlig for første gang lykkedes at samle alle samtlige vinderbiler, som er kåret til “Årets bil” i Danmark gennem de sidste 50 år.
Forstadsmuseet
26/03-2019 kl. 11:08

Hvis man ønsker at se alle disse vinderbiler, så er det ved at være sidste chance. Udstillingen lukker dørene den 22.april. 2019.

En udstilling for alle – både for børnefamilier og bilentusiaster

I udstillingen kan man opleve de 53 vinderbiler og sammen med alle bilerne, arkivbilleder, storskærme med historiske filmklip osv., får den besøgende en meget sanselig og ofte også en nostalgisk oplevelse. Når man som gæst træder ind i udstillingen, bliver man automatisk taget med på en tidsrejse gemmen de sidste fem årtiers dansk kulturhistorie. Den enkelte bil forstæller sin egen historie, men fælles fortæller de 53 biler også en fælles historie om samfundets udvikling og om bilens udvikling. I udstillingen er der masser af fakta om teknik og der er skæve historier om bilerne.

På rejsen gennem udstillingen kan man også opleve tankstanderen fra filmen “Baronessen fra benzintanken”,  høre sjove vittigheder i en telefonboks, slå benene op i den brune fløjls hjørnesofa fra 1970´erne og besøge teenageværelset fra 1990´erne, hvor man kan se eller gense første afsnit af tv-serien “Friends” eller spille ”Need for Speed” på Playstation 1. Man kan også dyste mod hinanden om, hvem der hurtigst kan pakke en Renault 19, så den er klar til ferie. Alle deltagere får efterfølgende en flot bilplakat som tak for indsatsen.

Rig mulighed for klubarrangementer

Udstillingen har åbent man.- tors. kl. 13 til 20 og fre. – søn. kl. 10 – 17 eller efter aftale. Der er derfor rig mulighed for at lave besøge udstillingen med jeres klub. Har man ikke nået at lave aftensmad, så er der mulighed for at købe pølser og brød, toast, muffins, kaffe, øl og andet godt i vores udstillingscafé. Man må også gerne medbringe sin egen mad med.

Entréprisen er 90,- for alle over 18 år. Gruppe billet (min. 15. voksne): 70 kr. pr. gæst.

Rundvisning

Hver søndag kl. 15 og tirsdag kl. 17 er det muligt at komme på en sjov og spændende rundvisning i udstillingen. Rundvisningen er gratis ved køb af entrébillet. Der er plads til 20 personer på hver rundvisning, og fungerer efter først-til-mølle princippet uden tilmelding.

Det er også mulig at booke en privat rundvisning med eller uden forplejning. Se mere på fortstadsmuseet.dk.

Åbne Biler og spisning

Hver torsdag er en række udvalgte biler åbne, så man komme ind og sidde i dem eller tage et kig ned i motoren. Om torsdagen er der også mulighed for at spise en aftenbuffet på Bataillionen, som ligger ganske få minutter fra udstillingen.

Bordreservation nødvendigt. Se mere på bataillionen.dk

Påskeaktiviteter

I påskeferien vil der være fuld smæk på aktiviterne i udstillingen. Der vil, udover de faste familieaktiviteter, være mulighed for at komme på en sjov påskejagt, hvor man kan vinde en lille præmie ved at finde påskeæg gemt i udstillingen og løse en gåde. Og udenfor kan børn og voksne få sved på panden, når de skal dyste om, hvem, der er hurtigst kan trille bildæk over målstregen.

Del med en ven

Giver børn en ny start