Jaguar vil ændre definitionen af ordet bil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jaguar vil ændre definitionen af ordet bil

Jaguar går foran i en kampagne, der skal få Oxford English Dictionary (OED) og Oxford Dictionaries.com til at ændre deres officielle definition af en bil. Som det er nu defineres en bil nemlig som en, der drives frem af en forbrændingsmotor
British Car Import A/S
22/08-2019 kl. 12:59

Jaguar I-PACE, der blev World Car of the Year 2019 og European Car of the Year 2019 er ifølge definitionen i Oxford English Dictionary slet ikke en bil.

Ifølge definitionen i OED er en bil nemlig defineret som: ”Et køretøj drevet af en motor (normalt en forbrændingsmotor) designet til at kunne have plads til en fører og et begrænset antal passagerer, normalt med to forhjul og to baghjul”.

Definitionen på en bil på Oxford Dictionaries.com, der er en samling af ordbogswebsites samlet af Oxford University Press, (OUP) er: ”Et vejkøretøj, typisk med fire hjul, drevet frem af en intern forbrændingsmotor, og i stand til at fragte et begrænset antal mennesker”.

For at ændre dette har Jaguar nu sendt en formel ansøgning til OED og OxfordDictionaries.com for at få opdateret definitionen på en bil, så den indeholder andre typer motorer – herunder den der sidder i elektriske biler.

Ansvarlig for Jaguar Land Rovers navnekomite David Browne siger “Man bruger en masse tid og en masse overvejelser på at finde det rigtige navn til et nyt køretøj eller en ny teknologi, for at sikre, at navnet er brugervenligt. Så det er overraskende, at definitionen på en bil er forældet. Vi inviterer derfor Oxford English Dictionary og OxfordDictionaries.com til at opdatere deres online definition af en bil, så den afspejler skiftet fra traditionelle forbrændingsmotorer mod mere bæredygtige motorer”.

Oxford English Dictionary er autoriteten, når det gælder det engelske sprog. Det er guide til forståelsen af ord, historien bag ord og udtalen af 600.000 ord fra hele den engelsktalende verden.

Mens Oxford English Dictionary og Oxford Dictionaries vurderer ansøgningen, opfordrer Jaguar til at man støtter op om kampagnen og spørger, hvordan man mener ordet bil skal defineres. 

Del med en ven

Giver børn en ny start