Horsenskører vandt sensommerrace for klassiske biler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Horsenskører vandt race for klassiske biler

Bilismens kulturhistorie hyldet på Munkebjerg
Historisk Motor Sport
12/08-2019 kl. 07:26

Når gamle biler fra 1933 til 1990 kører om kap op ad landets eneste bjergvej fra Vejle Fjord til Munkebjerg Hotel, er der stor sandsynlighed for, at vinderen er en af de nyere biler. Og sådan gik det også i årets udgave af Munkebjerg Hillclimb, hvor totalvinderen blev favoritten Heino Mejer fra Horsens i en 350-hestes Volvo 242 Turbo fra 1983. Han slog Vincenzo Santangelo fra Aarhusforstaden Hinnerup i en Fiat X 1/9 Dallara fra 1973 med 4 sekunder og Per G. Hansen fra Ringsted i en BMW M3 fra 1990 med 5 sekunder.

Men de ældste biler fik mindst lige stå stor hyldest. En tusindtallig tilskuerskare klappede, når løbets to ældste biler kæmpede sig op ad den stejle bjergvej. Det var Ernest Kristiansen fra Vejle i en SS 100 fra 1933 og Kaj Bertelsen fra Viborg i en unik Jaguar-Ferrari-Biondetti Spyder Corsa Formel 1 bil fra 1950. For 69 år siden deltog den i et enkelt Formel 1-løb, som den ikke gennemførte, men i Munkebjerg Hillclimb klarede den problemfrit fem ture op ad bjerget.

“Munkebjerg Hillclimb er et benhårdt race for gamle biler. Men samtidig er det en uhøjtidelig fest, hvor vi hvert år fejrer bilismens kulturhistorie ved at vise mange af de biler frem, som prægede de danske veje fra før Anden Verdenskrig til Murens fald i 1989,” siger løbsarrangør Søren Duun fra Historisk Motor Sport Danmark.

75 biler deltog i Munkebjerg Hillclimb, og tilskuermæssigt var der lige så mange som i de to foregående rekordår.

Del med en ven

Giver børn en ny start