Den nye Nissan Juke indtager vejene i Barcelona
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Helt ny Nissan Juke

Juke er vokset til en atletisk coupé-crossover med store individualiseringsmuligheder
Mathias Brøndegaard Høj
18/10-2019 kl. 10:14

Den helt nye Nissan Juke kommer nu endelig på gaden, og de første pressetests starter i Barcelona. Den banebrydende Juke blev første gang lanceret for et årti siden, og den er solgt i 1,5 millioner eksemplarer på verdensplan, hvor den har skabt en ny niche for kompakte crossover-SUV'er, som siden er blevet efterlignet i stort omfang.

Med samme sans for stil og sjov samt en lang række avancerede teknologier er den helt nye Juke den mest opkoblede bil fra Nissan.

Drivlinjen er også særdeles avanceret med en downsizet benzinmotor med turbo, som er kompakt og let og byder på stor respons og god økonomi. For første gang kan Juke også bestilles med en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse med skiftekontakter ved rattet  eller komplet automatisk funktion. Sammen med en helt ny undervogn sikrer den, at den nye Juke er sjov at køre, raffineret og effektiv, og at sikkerheden er i særklasse.

“Nissan Juke har aldrig fulgt strømmen. Den går derimod forrest med sin store personlighed og adrætte køreegenskaber”, udtaler Marco Fioravanti, som er Vice President, Product Planning hos Nissan Europe. “Den nye model bygger videre på det stærke atletiske design, som folk elsker ved Juke, og den tilfører en unik køreoplevelse takket være ProPILOT og et stort udbud af intelligente teknologier”.

Nissan Juke bygges på CMF-B-platformen og skal produceres på Nissans prisbelønnede fabrik i Sunderland i England. Salget starter i slutningen af november i flere europæiske lande.

ATLETISK STIL

Den helt nye Juke er blevet voksen, men beholder sin sans for sjove køreoplevelser med et moderne interiør og eksteriør, som igen vil sætte standarden i segmentet for B-crossovere. Bilen kombinerer coupéstil med en crossovers fremtoning. Det resulterer i “det bedste fra begge verdener”, hvilket er perfekt både i og udenfor byen.

Selv om den er helt ny, bibeholder den nyeste Juke det ikoniske design inkl. bilens runde signaturforlygter, der gør fronten øjeblikkeligt genkendelig. For at give bilen et nyt twist og bringe designet helt up-to-date er lygterne nu forsynet med Y-formet LED-signaturlys, som komplementerer Nissans V-Motion-signaturkølergrill.

19″ fælge giver den nye Juke en imponerende og atletisk fremtoning. Et flydende tagdesign og skarpe detaljer på sidepanelerne tilfører et nyt niveau af prestige til Jukes look.

11 karrosserifarver i kombination med to kontrastfarver til taget sikrer, at den nye Juke skiller sig ud med matchende eller kontrastfarvede kombinationer til karrosseri, tag og interiør.

Den nye Juke er også ændret indvendigt – med mere stil, mere plads, højere kvalitet og mere teknologi. Der er mere plads til både passagerer og deres bagage, og knæpladsen ved bagsæderne er øget med 5,8 cm, lofthøjden bagi er øget med 1,1 cm, og bagagerumskapaciteten er øget med 20 % til 422 l.

Det nye indvendige design er fremstillet i kvalitetsmaterialer og omfatter stemningsbelysning, så der også er mere stil og komfort i kabinen. Nye bløde materialer på instrumentpanelet, dørbeklædningerne og i fodrummet giver en førsteklasses følelse. Monoforme sæder med udelte ryglæn tilfører et sportsligt look og kan forsynes med indtræk i Alcantara® eller læder.

Forsæderne ser ikke bare godt ud og byder på fremragende komfort, i udvalgte udstyrsversioner er de også kombineret med det innovative Bose Personal Plus-audiosystem, som giver en fordybende lyd i høj kvalitet. Audiosystemet kan styres via et “flydende” 8″ infotainmentdisplay, som giver nem adgang til Nissan Connect Services.

GØR DEN PERSONLIG MED N-DESIGN

Foruden de velkendte udstyrsversioner Visia, Acenta, N-Connecta og Tekna introduceres udstyrsversionen N-Design, som er til ejere, der gerne vil give bilen deres helt eget præg med den ultimative individualiseringspakke.

I det individualiserede interiør vil kunderne kunne vælge mellem to kombinationer som finish til sæder, instrumentpanel, dørpaneler og armlæn. Urbanizer har et moderne, kontrastfyldt og friskt look med kunstlæder i sort og hvid; Midnight har et raffineret og elegant interiør med sort Alcantara® og læder, mens Juke byder på et markant og energisk cockpit med orange og sort læder. Alt sammen giver en førsteklasses følelse i den nye Juke.

19″ diamond cut-aluminiumsfælge er standard på N-Design og optimerer det udvendige design med et atletisk og dynamisk look.

I alt fås N-Design med 10 kombinationer af individualiseret eksteriør og interiør.

EN FORFRISKENDE KØREOPLEVELSE

“Den nye Juke er designet og udviklet fra bunden med adræthed som vores fokuspunkt”, udtalte David Moss, som er Senior Vice President, Research and Development hos Nissan Europe. “Førerne vil mærke fordelene, så snart de tager fat i rattet.”

Under den skulpturelt udformede motorhjelm ligger en 3-cylindret benzinmotor, som er både effektiv og byder på stor respons. 1,0-liters-motoren er kompakt og let, og den er udstyret med en turbolader, som sikrer den gode respons og de sjove køreegenskaber, som ejerne forventer. Den yder 117 hk og et drejningsmoment på 180 Nm (200 Nm med overboost-funktion). Som standard er bilen udstyret med en 6-trins manuel gearkasse, og for første gang fås også en ny automatisk dobbeltkoblingsgearkasse med skiftekontakter.

Brændstoføkonomien er blevet forbedret til 16,9 km/l (WLTP) med manuel gearkasse og 16,7 km/l med DCT (WLTP). CO2-emissionerne er også blevet reduceret og starter fra 135 g/km (WLTP) med manuel gearkasse og 138 g/km (WLTP) med DCT.*

“D-Mode” giver førerne mulighed for nemt at skifte mellem tre køreindstillinger – Standard, Eco og Sport – til indstilling af bilens respons afhængigt af vejens beskaffenhed eller førerens humør.

“Den nye Juke-motor leverer den optimale balance mellem præstationer, brændstoføkonomi og raffinement”, fortalte Moss. “Den yder imponerende kraft og drejningsmoment, og den viser tydeligt, at en downsizet motor kan opfylde førerens ønsker om køreglæde og lavere udgifter”.

AVANCEREDE TEKNOLOGIER

Den nye Nissan Juke er udstyret med en lang række førerassistentteknologier og infotainmentsystemer, der gør enhver køretur mere sikker, nem og fornøjelig.

Sikkerhedsudstyret omfatter intelligent nødopbremsning med registrering af fodgængere og cyklister, intelligent hastighedsassistance, skiltegenkendelse, intelligent vognbaneassistent, Rear Cross Traffic Alert og Blind Spot Intervention.

Det er første gang, at Blind Spot Intervention tilbydes i en Nissan model. Systemet advarer førerne om biler, der er skjult i den blinde vinkel, og fører Juke tilbage i vognbanen for at undgå en kollision.

Juke-førerne vil også nyde godt af Nissans avancerede ProPILOT-teknologi, som gør lange køreture og tæt trafik mindre stressende ved automatisk at holde Juke i vognbanen og holde en konstant og sikker afstand til andre køretøjer – selv ved langsom køkørsel.

For at forbedre udsynet i et sikkerhedskritisk område er A-stolperne mellem forruden og dørrammerne gjort tyndere, men de bevarer deres styrke takket være den strategiske anvendelse af lettere ultrahøjstyrkestål. I mørke er udsynet forbedret takket være LED-forlygter (standardudstyr), som øger synsfeltet til 10 meter i bredden og 5 meter i længden – klassens bedste.

COOL, ROLIG OG OPKOBLET

Nissan ved, at de kunder, der vælger en Juke, forventer en bil, som passer til deres onlinetilværelse. Derfor er Juke udstyret med det mest avancerede infotainmentsystem, der nogensinde har været monteret i en Nissan. Det omfatter nem integration af smartphones, en app til betjening og overvågning af Juke og Wi-Fi** i bilen til de datahungrende passagerer (fra starten af 2020).

Med den nyeste version af NissanConnect-infotainmentsystemet kan kunderne bruge Apple CarPlay® og Android Auto til at spejle deres yndlingsapps på smartphonen til bilens integrerede 8” touchscreen.**

Hvis de ikke bruger telefonens navigationsfunktion, kan førerne få adgang til TomTom Maps & Live Traffic. Jukes kompatibilitet med Google Assistent** giver adgang til at bruge en lang række kommandoer som eksempelvis at sende destinationer til bilens navigationssystem ved at tale til deres apparat.

Passagererne i Juke vil også nyde godt af Jukes innovative Bose Personal Plus-soundsystem i udvalgte udstyrsversioner. Med otte kraftfulde højttalere – inkl. to sæt Bose UltraNearfield-højttalere integreret i førerens og forsædepassagerens nakkestøtter – oplever personerne i bilen en fordybende musikoplevelse med ultrahøj lydkvalitet.

Juke kommer til salg i Danmark fra starten af januar 2020. Den nye Juke koster fra kr. 199.990.

Del med en ven

Giver børn en ny start