Golf fylder 45 år – d. 29. marts 1974 startede VW produktionen af Golf
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Golf fylder 45 år

Den 29. marts 1974 startede Volkswagen produktionen af Europas mest succesfulde bil
Volkswagen Danmark
01/04-2019 kl. 10:09

Golf, der er den mest solgte europæiske bil nogensinde, fylder 45 år. Den 29. marts 1974 startede Volkswagens fabrik i Wolfsburg produktionen af det, der skulle blive en bestseller. Den gang havde ingen hos Volkswagen forestillet sig, at efterfølgeren til Boblen skulle ende med at blive solgt i mere end 35 millioner eksemplarer verden over – og stadigvæk være i salg i dag. I ren matematiske termer er der rundt omkring i verden blevet bestilt en ny Golf hvert 41. sekund, hver dag, uden afbrydelse, siden produktionen startede for 45 år siden i Wolfsburg. Det er gennemsnitligt 780.000 styk Golf hvert år.

Ralf Brandstätter, produktionschef hos Volkswagen: ” Golf er kernen i vores brand. Den står for fremskridt og teknologi som ingen anden bil. For eksempel gjorde Golf en række teknologier indenfor sikkerhed tilgængelig for millioner af mennesker for første gang. Takket være dette satte den standarden for en hel generation.” Brandstätter understreger yderligere: ”Gennem syv generationer har bidraget til udviklingen af Volkswagen som brand og som koncern – til at blive en af de vigtigste bilproducenter i verden.”

Dr. Stefan Loth, produktionschef på Volkswagens fabrik i Wolfsburg: ” I 1974 stod vores ansatte overfor en stor udfordring i skiftet fra Boblen til Golf. Siden da har vi kontinuerligt fortsat udviklingen af vores fabrik, og i dag producerer vi – udover Golf – også e-Golf, Golf GTE, Golf Sportsvan og yderligere tre modeller her i Wolfsburg.

Golf er en af få kompakte bilmodeller på verdensplan, der har en klasseløs appeal, og den vil fortsætte med at udgøre en grundpille i Volkswagen-mærket. Med state-of-the-art drivlinjer, innovative assistent- og infotainmentsystemer vil Golf være en afgørende faktor i fremtidens mobilitet.

Del med en ven

Giver børn en ny start