Den nye Porsche Macan lanceres i Europa
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den nye Porsche Macan lanceres i Europa

Debut med videreudviklet turbobenzinmotor, nye designelementer og mere udstyr
Porsche Danmark
02/10-2018 kl. 09:01

Den nye Macan lanceres med en effektiv toliters firecylindret turbobenzinmotor med ny forbrændingskammergeometri og benzinpartikelfilter. Den yder 245 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 370 Nm. Dermed sprinter den kompakte SUV i kombination med den 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse PDK fra 0 til 100 km/h på 6,7 sek. og opnår en tophastighed på 225 km/h. Forbruget ligger på 12,3 km/l i henhold til NEDC (se fodnote). De mest iøjnefaldende nyheder blandt de omfangsrige opgraderinger af modellen, når det gælder design, komfort, opkoblingsmuligheder og køredynamik, er det tredimensionelle LED-lysbånd på bagenden samt det nye, fuldt opkoblede Porsche Communication Management med en 10,9” stor touchscreen i kabinen. Den nye Macan får europæisk premiere på Mondial de l'Automobile i Paris.

En ny afstemning af undervognen giver en bedre balance

Køredynamik er stadig Macans kernekompetence. Den opgraderede undervogn øger køreglæden og komforten. Den nye Macan kommer også med forskellig dækbredde på for- og bagakslen – typisk for en sportsvogn. Det giver mulighed for at udnytte fordelene ved det intelligente firehjulstræk Porsche Traction Management (PTM) på en optimal måde for køredynamikken. Nyudviklede dæk med forbedrede performance-egenskaber giver mulighed for endnu mere tværdynamik. Hjulenes diameter går fra 18” (standardudstyr) og op til 21” som ekstraudstyr. 

Skærpet design med full-LED-lys og nye farver

I stil med Porsches DNA kommer den nye Macan med et tredimensionelt udformet LED-baglysbånd. Stoplygterne i 4-punkts design afspejler også mærkets identitet. I de nydesignede forlygter anvendes der nu som standard LED-teknik. Som ekstraudstyr styrer Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) lysfordelingen adaptivt. Fronten på Macan er blevet opgraderet med forskellige detaljer og virker nu endnu bredere. De nye lakfarver ”Mamba Green Metallic”, ”Dolomite Silver Metallic”, ”Miami Blue” og ”Chalk” udvider individualiseringsmulighederne.

Fuldt opkoblet: Porsche Connect Plus og onlinenavigation er standard

Med det nye Porsche Communication Management (PCM) udvider Macan mulighederne i det digitale Porsche univers. Systemets full-HD-touchscreen er nu på 10,9” i stedet for hidtil 7,2”. Som i Panamera og Cayenne kan brugerfladen udformes individuelt ved hjælp af fordefinerede ikoner. Det nye system er som standard fuldt opkoblet og omfatter onlinenavigation, mobiltelefonforberedelse, to audiointerfaces samt en intelligent stemmebetjening. Porsche Connect Plus inklusive LTE-telefonmodul med SIM¬kortlæser, Wi-Fi-hotspot samt talrige Porsche Connect-tjenester er ligeledes en del af standardudstyret. I den forbindelse spiller blandt andet opkoblingen til den navigationsrelaterede ”Here Cloud” en central rolle. Det betyder, at føreren altid har aktuelle onlinedata til rådighed til en hurtig ruteberegning. Porsche Connect App og Porsche Car Connect App giver føreren mulighed for at kommunikere med sin Macan via en smartphone. Derudover giver Offroad Precision App mulighed for at gøre offroadoplevelsen med Macan endnu mere følelsesbetonet og dokumentere den.

Nye udstyrsmuligheder: GT-sportsrat, ionisator og køassistent

Til den nye Macan fås et udvidet udvalg af udstyr med videreudviklede assistentsystemer. GT-sportsrattet (ekstraudstyr) viser samhørigheden med 911’eren i kabinen. Derudover fås Macan nu med Mode-kontakten integreret i rattet inklusive Sport Response-knap som en del af Sport Chrono-pakken, der fås som ekstraudstyr. Den nye køassistent giver på basis af den adaptive fartpilot mulighed for mere komfortabel og afslappet kørsel i hastighedsområdet op til 60 km/t. Systemet kan ikke blot accelerere og bremse delvis automatiseret, det kan også assistere med at holde vognbanen ved køkørsel eller i tæt trafik. Porsche udvider blandt andet listen med komfortekstraudstyr med en elopvarmet forrude og en ionisator, der sammen med det standardmonterede partikelfilter bidrager til en forbedring af luftkvaliteten i kabinen. 

Kan bestilles allerede nu: den nye Macan med mere standardudstyr

Den nye Macan kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 Porsche Centre: Porsche Center København og Porsche Center Aarhus. Den kompakte SUV, der produceres på Porsches fabrik i Leipzig, koster i Danmark inklusive moms, afgifter og landespecifikt udstyr fra kr. 1.039.774. Standardudstyret er blandt andet blevet udvidet med LED-forlygter, det nye PCM med onlinenavigation og Connect Plus samt en tyverialarm inklusive kabineovervågning,

Del med en ven

Giver børn en ny start