Den ny Mercedes-Benz GLE byder på gennemført design samt overlegen komfort og sikkerhed
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den ny Mercedes-Benz GLE

Den ny Mercedes-Benz GLE er mere sikker og komfortabel end nogen sinde. Med det komplet nye cockpit, atletiske ydre samt endnu mere overbevisende sikkerhed og komfort sætter GLE helt ny standarder
Mercedes-Benz Danmark
14/09-2018 kl. 10:15

Mercedes-Benz opfandt klassen for premium-SUV’er med lanceringen af M-Klassen tilbage i 1997. Der er siden solgt flere end 2 millioner eksemplarer af modellen, som i 2015 ændrede navn til GLE for at understrege slægtskabet til E-Klassen. Og det gør GLE til intet mindre end den bedst sælgende SUV fra Mercedes-Benz nogen sinde.

Banebrydende komfort og sikkerhed

Blandt de største nyheder på sikkerhedsområdet er den opdaterede udgave af den automatiske nødbremse Active Brake Assist, som nu er i stand til at forhindre ulykker i forbindelse med sving på tværs af modsatte vejbane. Opdager systemet modkørende trafik i forbindelse med et sving, bringes bilen automatisk til standsning, og især venstresvingsulykker kan på den måde potentielt forhindres.

På komfortsiden fås den ny GLE nu med det helt nyudviklede hydropneumatiske og aktive E-ACTIVE BODY CONTROL-system. Systemet er i stand til at styre affjedringen individuelt for hvert enkelt hjul til gavn for både retningsstabilitet og komfort på ujævn vej. Samtidig er den ny GLE endnu mere rummelig sin forgænger, som i forvejen var ganske gavmild med pladsen. Hele 80 mm ekstra plads mellem akslerne er det blevet til, hvilket har resulteret i hele 69 mm ekstra benplads bag forsæderne. Og så fås GLE nu for første gang med tredje sæderække som tilvalg.

MBUX og imponerende aerodynamik

Indvendigt omfatter det komplet nydesignede cockpit blandt andet det intelligente infotainmentsystem MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Systemet styres både med touch og stemme, og det hele overvåges på det store widescreen-display, som smelter sammen med instrumenteringen.

Mercedes-Benz’ minimalistiske designlinje Sensual Purity gennemsyrer hele bilens udtryk. Det ses især på de kraftige, smalle LED-forlygter og den lodrette grill, der understreger bilens underspillede udtryk. Samtidig fremhæver de to powerdomes i kølerhjelmen diskret GLE’s kraftfulde DNA. Det nye, glatte design betyder samtidig, at GLE er den mest aerodynamiske i sit segment med en Cw-værdi på 0,29. Det betyder både endnu mindre vindstøj samt forbedret brændstofforbrug.

Priser og levering

Den ny GLE præsenteres på Paris Motor Show 4. – 14. oktober og forventes hos de danske forhandlere fra foråret 2019.

Del med en ven

Giver børn en ny start