Danmarks smukkeste motorløb melder klar
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarks smukkeste motorløb melder klar

Unik, dansk-ejet Jaguar-Ferrari fra 1950 til start. De mellem 29 og 86 år gamle biler kan nydes i naturen og fra kæmpe storskærm.
Historisk Motor Sport Danmark
30/07-2019 kl. 09:32

Danmarks smukkeste motorløb, Munkebjerg HillClimb, byder hvert år på spændende nyt til alle, der elsker klassiske biler og smuk natur. I år er der danmarkspremiere for en bil, der kun findes i ét eneste eksemplar i hele verden. For tilskuerne er der både ædle, gamle biler og en betagende udsigt at nyde. Og det hele er gratis.

Ferrari-eksperten Kaj Bertelsen fra Viborg stiller op med en Jaguar-Ferrari-Biondetti Spyder Corsa fra 1950. Bilen er kun bygget i et eneste eksemplar af racerkøreren Clemente Biondetti, der stillede op med den i det første italienske Grand Prix til Formel 1 VM på Monza i 1950. Bilen er bygget med karosseri fra en Ferrari 166T, men motoren er en Jaguar 3,4 liter, som Biondetti lagde i. Han gennemførte dog ikke løbet.

Kaj Bertelsen fortæller: “Jeg købte bilen på en auktion på Silverstone-banen i England i midten af 1990'erne, og sammen med den klassiske bilmand Palle Muurman deltog jeg med den dejlige bil i det 1600 kilometer lange italienske landevejsløb Mille Miglia i 1999, som vi gennemførte med et resultat midt i feltet. Nu giver vi bilen dansk premiere på Munkebjerg.”

Munkebjerg Hillclimb samler hvert år flere og flere tilskuere, og derfor byder arrangørerne i år som noget nyt på en 5 meter bred storskærm placeret i ryttergårdsområdet. 

“Vore dygtige speakere giver interessante oplysninger om alle kørere og biler. Det er gratis for publikum at overvære løbet hele dagen, enten ved starten på Ibæk Strandvej, fra Casinosvinget midt på banen eller fra mål bag ryttergården ved Munkebjerg Hotel, og nu kan man så også se løbet live fra storskærm, mens man nyder mad og drikke,” fortæller løbsleder Søren Duun.

Kørere fra hele landet valfarter hvert år til løbet. I løbets 22. udgave, som køres søndag den 11. august er der race for gamle biler fra kl. 9-17 på strækningen fra Ibæk Strandvej til Munkebjerg Hotel. 

Del med en ven

Giver børn en ny start