Citroën hylder ikoniske modeller i Paris
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Citroën hylder ikoniske modeller

I denne weekend har Citroën fejret 2 ikoniske modeller: den betydningsfulde 2CV, som debuterede i 1948 og dermed kan fejre 70 års jubilæum, samt den unikke Méhari lanceret i 1968 og derfor i år runder 50 års jubilæum, på en udstilling på Rétromobile Classic Car Show i Paris Expo Porte de Versailles.
Citroën Danmark
12/02-2018 kl. 07:41

Året 1948 på Paris Motor Show blev Citroën 2CV afsløret for første gang for den franske præsident Vincent Auriol og de besøgende, der havde samlet sig for at se dette nye og meget anderledes automobil. Mens nogle lo af den unikke silhuet, så andre med det samme de unikke kvaliteter, der havde været savnet i mange andre modeller, nemlig enkelhed, lethed, bevægelsesfrihed, komfort og alsidighed. Ordrene væltede allerede fra første dag ind og beviste, at Citroën og mærkets visionære designere havde fat i noget rigtigt. Det blev til en ekstraordinær 42-års bilhistorie med mere end 5,1 millioner solgte køretøjer frem til 1990. Mange, som kørte bil i den periode, har særlige minder fra en god tid med Citroën 2CV, der i dag kærligt kaldes 'Deuche' på fransk, og må siges at være et ikon i den automotive-historie, hvorfor den også har særlig interesse for samlere fra hele verden.

I maj 1968 strømmede den unge generation til i Paris på jagten efter større frihed, mens Citroën passende løftede sløret for endnu en unik model, der på samme måde som 2CV’en var banebrydende og forud for sin tid. Den vendte fuldstændigt rundt på traditionel tankegang om cabrioleter med dens bemærkelsesværdig udseende – frisk, uhæmmet og uhøjtidelig. Alsidig, praktisk og økonomisk var Citroën Méhari det ideelle valg til alle slags eventyr… men især praktisk på landet eller ved vandet takket være sin geniale ABS plastik karosseri-konstruktion, hvilket ikke bare gjorde den let (525 kg), immun for korrosion, men også i stand til at blive vasket fra top til bund med bare en vandslange. Usædvanligt, men også sjov, optimistisk og ekstremt praktisk, og med de mange iøjnefaldende farver blev denne lille Citroën hurtigt populær.

Fordi 2CV og Méhari ofte er forbundet med en hel generations barndomsminder, og ikke bare har været med at skabe Citroëns historie, men bil-historie generelt vil de runde jubilæer for disse to automotive ikoner blive fejret ikke bare i Frankrig, men verden over. Men det er ikke det eneste jubilæum, som Citroën planlægger fejringen af. Forberedelserne til brandets 100-års fødselsdag, som vil blive fejret overalt i 2019, er allerede startet.

Gik du glip af Rétromobile Classic Car Show, kan Citroëns mest ikoniske modeller gennem tiden findes her: www.citroenorigins.com

Del med en ven

Giver børn en ny start