Angela Merkel besøger campingbranchen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Angela Merkel besøger campingbranchen

Forbundskansler Merkel var med til at fejre, at det i år er 50 år siden, den første Hobby campingvogn rullede ud på de tyske veje.
HobbyInfo
05/05-2017 kl. 12:24

For 50 år siden var en campingvogn et sjældent syn. Den første prototype af en Hobby vakte stor opsigt i sit tyske hjemland – længe før millioner af campister lærte at kende og elske den som en Hobby campingvogn.

I dag kører man ikke mange kilometer på de danske og europæiske motorveje, uden man bemærker det velkendte Hobby navn bag køretøjerne i inderste spor. Hobby har igennem de sidste mange årtier været Europas og Danmarks mest solgte campingvogn og er i dag en af verdens største producenter af fritidskøretøjer.

– Hobbys grundlægger Harald Striewski har igennem snart tre generationer udviklet og fornyet campingvognen med en helt klar mission: At se ind i fremtiden og være først med det sidste. Harald Striewski har haft en helt usædvanlig evne til at se campistens behov og drømme, inden han selv er i stand til at formulere dem, siger Lotte Bering, indehaver af Campex, der importerer Hobby campingvogne til Danmark.

Banebrydende udvikling

Hobbys grundlægger Harald Striewski byggede selv sin families første campingvogn – blot for at sælge den til naboen, som gav et tilbud, han ikke kunne afslå. Siden har Hobby været banebrydende inden for udviklingen af en ferieform for helt almindelige mennesker, der i generationer har kunnet nyde fridagene sammen med familien i en Hobby campingvogn.

Hobby kan bl.a. bryste sig af at have udviklet og lanceret det første kassette-toilet, ”sandwichkonstruktionen” og vognen, der kan køre baglæns.

Merkel på visit

Der findes stadig ikke en Hobby som Harald Striewski ikke har sat sit fingeraftryk på. Mr. Hobby himself er stadig i fuld vigør, selv om dåbsattesten i foråret rundede de 80 år.

Og den tidligere skibsbyggers jubilæum som Hobby-stifter blev markeret med stor festivitas i hjemlandet, hvor 1200 medarbejdere og en hel by deltog sammen med blandt andre Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Kansler Merkel kom på besøg med en lykønskning og masser af ros til det camping-imperium, der fortsat nyder godt af Striewski som en inspirerende kraft.

Hvert år ruller knap 13.000 Hobby campingvogne ud af fabrikken i Fockbek ved Rendsborg i Slesvig-Holsten, der årligt står for en omsætning på ca. 200 millioner euro. Hver fjerde campingvogn på det europæiske kontinent har Hobby navnet på sig.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start