40 år med BMW Motorsports talentprogram
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

40 år med BMW Motorsport

BMW Danmark A/S
23/11-2017 kl. 12:04

BMW og MINI Driving Experience i Maisach i Tyskland dannede i denne uge rammen for fejringen af 40 års jubilæum med BMW Motorsports talentprogram. Heltene fra de første år mødtes med de nuværende talenter, herunder danske Mikkel Jensen.

Jubilæet markerede, at det er 40 år siden, at BMW Group startede sit talentprogram. Blandt gæsterne var Jochen Neerpasch (Tyskland), som var den første direktør og grundlægger af BMW Junior Team i 1977. Han havde følgeskab af blandt andre Eddie Cheever og Marc Surer, som begge var med i det første program. Det var dengang en sensation i tysk motorsport, at der var et team bestående udelukkende af juniorer. Lige siden har traditionen været en fast del af BMW Motorsports filosofi.

I løbet af de 40 år har programmet affødt talrige succesfulde racerkørere, blandt andre den firedobbelte verdensmester i Formel 1, Sebastian Vettel, samt de nuværende fabrikskørere Timo Glock og Martin Tomczyk, alle tre fra Tyskland.

Jens Marquardt, nuværende direktør for BMW Motorsport:

“40 år med BMW Motorsports talentprogram – dette jubilæum er meget specielt for alle os hos BMW Motorsport. Med Jochen Neerpasch's ide blev grundstenen lagt og giver stadig mening den dag i dag. Hvis man ser på international motorsport, findes der talrige kørere, som har været igennem talentprogrammet i starten af deres karrierer. Dette er et tegn på, at det vi startede tilbage i 1977 er en succes. De grundlæggende aspekter, som var gældende dengang, er stadig aktuelle for den måde, som vi træner de unge talenter i dag. Vi forbereder dem teknisk, fysisk og mentalt til de udfordringer, de møder i racerløb. Vores mål er at kunne bruge dem i forskellige motorsportsaktiviteter. Denne promovering giver udbytte i dag, nøjagtigt som den gjorde for 40 år siden.”

Jochen Neerpasch, første direktør for BMW Motorsport og grundlægger af BMW Junior Team:

“Jeg er begejstret for at se Eddie Cheever og Marc Surer igen, og også møde de nuværende juniorer. Jeg er imponeret over, hvor modne de allerede er, selv om de stadig er unge og samtidigt, hvor professionelt de forberedes til deres fremtidige karrierer. BMW Motorsport fortjener en stor kompliment for dette. Jeg grundlagde Junior Team dengang, fordi selv Formel 1 kørere ikke var godt nok forberedte fysisk til de udfordringer, de mødte i en racerbil. Det er dejligt at se, hvordan juniorprogrammet har udviklet sig siden.”

Mikkel Jensen, BMW Motorsport Junior:

“Jeg synes, at det er fascinerende at se, hvordan BMW Motorsports talentprogram har udviklet sig over de 40 år. Motorsport har ændret sig drastisk og talentprogrammet har adapteret sig til udviklingen. For mig var det at komme ind i programmet et stort skridt. Nu er det op til mig at vise, hvad jeg er i stand til.”

Del med en ven

Giver børn en ny start