Volkswagen hjemkalder den nuværende generation af Polo og Seat grundet problemer med selelås på bagsædet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Massiv hjemkaldelse fra VW og Seat

Volkswagen hjemkalder den nuværende generation af Polo. Seat hjemkalder Ibiza og Arona. Problemet er en defekt selelås på bagsædet
Mathias B. Høj
14/05-2018 kl. 14:42

Volkswagen har konstateret, at den nye VW Polo (modelår 2018) har et teknisk problem med låsemekanismen til en af bagsædeselerne. Det samme gælder for Arona (modelår 2018) og nuværende generation Ibiza (Modelår 2017 og 2018). I sjældne situationer – så som ved pludselige og hurtige vognbaneskifte med fem passagerer ombord, og når bagsædets midterste og venstre siddeplads benyttes på samme tid – er der risiko for, at selelåsen til den venstre sele udløses og løsner selen. Hos VW og Seat har man fundet en teknisk løsning, der vil afhjælpe problemet: De berørte biler vil blive udstyret med en anden type selelås.

Volkswagen Polo lever op til alle gældende sikkerhedskrav og er sikker at køre i, men Volkswagen anbefaler sine kunder ikke at benytte bagsædets midterste plads, før bilen er udstyret med en ny selelåsemekanisme. Det samme gælder for Seat. Volkswagen er i kontakt med de relevante myndigheder med henblik på at få den endelige godkendelse til at implementere denne løsning i nuværende såvel som i fremtidige biler.

Indenfor de kommende uger vil Volkswagen påbegynde en hjemkaldelse af de berørte Polo'er. Antallet af berørte Seat biler (Arona og Ibiza) er 1.945 stk. på det danske marked. Kunderne vil modtage et brev, så de kan lave en aftale med en Volkswagen/Seat servicepartner. Kunderne friholdes for omkostninger i forbindelse med kontrol af selelåsen på bagsædet såvel som monteringen af den nye selelås.

Antallet af berørte Polo'er på det danske marked er 3.314. Antallet af berørte Seat biler (Arona og Ibiza) er 1.945 stk. på det danske marked.

Del med en ven

Giver børn en ny start