Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Audi e-tron GT kåret som Årets Smukkeste Bil

Ved den prestigefyldte kåring “Das Goldene Lenkrad” 2021 (Det Gyldne Rat) har den fuldt elektriske Gran Turismo, Audi e-tron GT, netop vundet prisen for Årets Smukkeste Bil.

Steffen F. Olesen
12/11-2021 kl. 11:43

Da Audi e-tron GT blev præsenteret som konceptbil i 2018, udtalte Audis Head of Design, Marc Lichte, at det er ”den smukkeste bil, som jeg nogensinde har tegnet”, og efter introduktionen tidligere på året er der tilsyneladende mange som deler den holdning.

Den 45. Det Gyldne Rat-uddeling fandt sted d. 9. November i Berlin, hvor Markus Duesmann – AUDI AG. CEO – fik overrakt prisen for Årets Smukkeste Bil.

I sit design understreger e-tron GT vores claim som et designmærke inden for bilbranchen. Med sin imponerende performance tilbyder e-tron GT den mest emotionelle form for elektrisk mobilitet. Og med sit klimavenlige koncept udtrykker den en holdning. e-tron GT er vores elektriske flagskib,

Markus Duesmann

70 nye modeller kæmpede om titlen
Det Gyldne Rat er ikke kun en af de mest prestigefyldte, men også en af de ældste kåringer i bilbranchen i Tyskland, og blev uddelt første gang i 1976.
Denne gang dystede omkring 70 nye modeller om prisen, i konkurrencen som er fordelt på 12 kategorier. Noget af det særlige ved titlen som Årets Smukkeste Bil er, at afstemningen sker på tværs af alle 12 kategorier, og det er helt almindelige mennesker som afgiver stemmer.

e-tron GT vinder også andre priser
Audi e-tron GT betragtes ifølge Audi Danmark som banebrydende for Audi’s elektriske fremtid. Fra 2026 vil virksomheden nemlig kun introducere nye modeller med elektrisk drivlinje.
Audi e-tron GT manifesterer ifølge en pressemeddelelse et emotionelt design, dynamisk performance og et klimavenligt koncept – egenskaber, der er gør sportsvognen til et ikon for Audi-mærket allerede nu, og udover Det Gyldne Rat-prisen har disse egenskaber allerede først til andre priser.

Eksempelvis vandt e-Tron GT Autonis-prisen 2021 for bedste designinnovation i luksusklassen kåret af magasinet auto motor und sport, og Årets Bil 2022 i Tyskland gik også til e-tron GT i luksuskategorien.

Skriv et svar