Autocampere er blevet billigere i Danmark
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Drømmen om autocamperen

Især to faktorer betyder, at drømmen om autocamperen kan være rykket lidt tættere på
Ole Mose
01/02-2019 kl. 06:00

Vi ved det jo godt. Man kan næsten ikke lade være med at lade tankerne vandre, når man ser en autocamper. “Hjemmet” på 4 hjul, som kan parkeres vidt og bredt – også uafhængigt af campingpladser, er nok den største frihed man kan opleve som campist på hjul.

Nye tider
De seneste år har bragt nye autocampere på markedet og langsomt men sikkert har priserne bevæget sig nedefter fra ca. 800.000 til nu lidt over 600.000 for de billigste nye vogne.

Lad os se på lidt nøgterne betragtninger omkring fordele og ulemper ved autocamperen i forhold til campingvogn/bil-løsningen.

Ulemperne

I modsætning til campingvognen skal der betales afgift til Staten ved køb af en ny campingvogn. Det gør automatisk autocamperen 40% dyrere end campingvognen, som ikke er afgiftbelagt.

Forklaringen er, at autocamperen også er en bil og derfor skal der betales afgift af det samlede køretøj.

Som om det ikke var nok, så skal der også betales grøn ejerafgift for en autocamper, hvilket ikke er en  uvæsentlig udgift.
Det er en faldgruppe for mange købere af gamle autocampere, at nogle vogne fra årtusindeskiftet og ældre, kan koste op til 12-15.000 kr. i afgift om året.
Forsikring er også en ekstra stor udgift på autocamperen. Det er meget svært at få en generel pris fra de forskellige selskaber med mindre man har en konkret model. Vi har talt med både GF og If, som ikke kan oplyse et prisleje da prisen er afhængig af mange faktorer. Faktorerne er alder, adresse, skadesfri kørsel, mærke, model o.s.v.
De priser vi har hørt mundtligt formuleret fra ejere af autocampere svinger fra kr. 6.000 til kr. 12.000 om året. Det væsentlig dyrere end en campingvogn, som ligger på omkring kr. 4.000 for en vogn til 250.000.

På campingpladsen
På campingpladsen er campingvognen ofte at foretrække. Man opstiller sin vogn – evt. med fortelt og så har man stadig en bil, man kan bruge til at udforske omgivelserne med. Autocamperen har den ulempe, at man forlader sin plads og det er ikke sikkert, den samme plads er ledig, når man er tilbage.  Der findes fortelte, som kan stå tilbage, når man er kørt, så det kan løse det problem. Man kører dog stadig rundt på opdagelse i en mindre lastbil.
Nogle autocampere – selv i den billige ende, har en såkaldt “garage”, hvor man kan placere en scooter eller motorcykel. Det giver muligheder for uafhængig transport, i hvert fald når vejret viser sig fra sin pæne side. I de større campere er der plads til alt fra en Smartcar til en Ferrari, men det koster altså.
På campingpladser med meget skrånende terræn, kan det være en udfordring at få en autocamper i vatter. Det kræver op til 3 kiler, hvor cven, kan klare sig med 1.
Igen kan de dyreste autocampere klare dette problem med pneumatik (luftaffjedring), men det koster.

Vedligehold

Autocamperen er jo en bil, så den skal også gennem motorservice og den skal synes efter de samme regler, som alle andre biler, hvilket er en yderligere udgift i forhold til campingvognen.

Fordele

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start