Et liv med knopdæk: Portræt af Peter Weiss - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Et liv med knopdæk: Portræt af Peter Weiss

Peter Weiss fortæller om sit spændende liv med motorcykler
Nicolaus Johansen
18/01-2021 kl. 08:00


Surfer du lidt rundt på diverse danske fora, hvor medlemmerne holder af kørsel uden for asfalten, varer det ikke længe, før du løber ind i navnet Peter Weiss. Han bliver ofte nævnt som ham, der ved tæt på alt, når det handler om off road-kørsel.

Peter Weiss har balancen i orden

Slår du et smut forbi hans hjemmeside, bliver det også tydeligt, at han har oplevet mere på MC end de fleste, og hans ekspertise ikke bare er grebet ud af den blå luft, men er kommet af mange års erfaring på to hjul i hele verden. En torsdag i september sidste år satte MagaCin Peter Weiss i stævne for at lære mere om ham og hans liv med motorcykler.

Begyndelsen
Peter Weiss er født og opvokset i den lille by Grejs, som ligger uden for Vejle. Peters forældre ejede et stykke jord, hvor de holdt får. Der gik dog ikke dyr på jorden året rundt, så når uldtotterne ikke okkuperede terrænet, kunne der køres motorcykel.

Til at begynde med var det mest cykel og ikke så meget motor, det handlede om. Godt nok stod der en motorcykel i familiens garage, men den havde ingen motor. Derfor blev Peter Weiss’ første erfaringer med MC gjort som 9-årig på en motorløs maskine, hvor han og storebroren skubbede hinanden rundt.

Deres ihærdighed gjorde et stort indtryk på deres far, der anskaffede dem en motorcykel, som rent faktisk var motoriseret. Den maskine brugte de to brødre masser af krudt på, og den første vinter gik tiden med at lære maskinen at kende – bare at få den i gang og bruge koblingen krævede tid og koncentration.

Far og to ihærdige drenge

Det ene førte til det andet, og Peter kom i gang med motocross. Størsteparten af sin fritid i barn- og ungdom brugte han på sporten. Skolegang blev der også tid til, og efter en veloverstået handelsskoleeksamen gik Peter i gang med at få afviklet gælden, som han havde akkumuleret på grund af motocross, til sin far. Peter er opvokset med, at han minimum skulle betale halvdelen af gildet selv – han fik intet foræret. I samme omgang forlod han også MX-scenen, da han var blevet træt af den. Med gælden ude af verden og motocross ude af sindet satte Weiss kursen mod fjerne egne. Som mange andre danske unge tog han på rygsækrejse rundt i Asien.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
  • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
  • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
  •  Normalpris
  • Fuld adgang
  •  Fordele
  • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
  • Spar 20%
  • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
  • Spar 30%
  • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start