Teknisk uheld på Portimao

Superbike VM, 6. afdeling 2013
Thomas B
10/06-2013 kl. 18:00

Tekniske problemer blev udslagsgivende i fbm afvikling af Superbike VM i weekenden. I løb 1 brændte Laverty's motor sammen, imens han førte løbet. Og i løb 2 ville polemand Sykes' Kawasaki ikke som han ville efter han havde smidt den på opvarmningsomgangen – fik kæmpet sig tilbage til pit, hvorfra han startede løbet, men udgik senere efter at havde været i pit igen med tekniske problemer.

Rea havde domineret kvalifikationen og havde pole i de første tidskørsler, men mistede den til sidst – udgik af løb 1 med tekniske problemer.

Den gl. ræv Melandri viste igen at han stadig kan banke de nye unge folk. I løb 1 kæmpede han helt i front med Guintoli og Sykes, og Melandri var smartest og tog dem begge, dog kun med 0.007 sek ned til Guintoli.

I løb 2 havde Melandri problemer med bagdækket, hvilket spolerede vinderchancerne og han endte helt nede som nr. 12.

Laverty var igen skarp og slap for problemer med teknikken, denne gang og vandt løbet suverænt. Rea undgik også tekniske problemer og hang på Laverty første halvdel af løbet, men blev til sidst passeret af Guintoli og endte som nr. 3.

Baz viste farverne for Kawasaki og blev nr. 4 foran Davies. Checa er ved at finde storformen igen og blev nr. 6.

Endnu et teknisk problem gjorde at Cluzel måtte udgå på sin Suzuki ca midt i løbet.

Leon Haslam udgik pga smerter i armene, som følge af overbelastning ifbm. at kompensere for sin skade i det ene ben.

I Supersport fortsætter Sam Lowes bare med at vinde. Men denne gang var der hård kamp om sagerne med 2 af hans nærmeste konkurrenter, teamkollegaerne Sofuoglu og Foret. Men Lowes fik skovlen under dem til sidst. Foret 2, Sofuoglu 3.

Rookie VD Marc var igen med helt i top efter sin skade for nylig og blev nr. 4 efter at have været med i kampen om podiet

Danske Alex Schacht fuldførte igen, denne gang på en 21. plads, ud af 26 fuldførende.