Superbike VM: Første sejr for BMW - Drama på Donington

Første sejr for BMW i Superbike VM

Drama på Donington
Thomas B
13/05-2012 kl. 21:45

Melandri skrev i løb 1 historie for BMW med den første sejr nogensinde i Superbike VM, endda med endnu en BMW (Haslam) på 2. pladsen. Sykes kæmpede sig sidst i løbet forbi både Biaggi og Rea og tog 3. pladsen. Checa kunne ikke helt følge frontgruppen og blev 6'er, knapt 5 sekunder efter Melandri.

Løb 2 blev meget dramatisk, ikke mindst pga. britten og hjemmebane-mand Jonathan Rea's adfærd på banen. Adskillige gange lavede han nogle meget friske indenomsoverhalinger, der medførte kontakt og næsten styrt for Haslam og Biaggi – og i sidste sving på sidste omgang gik det galt, idet Rea i fbm endnu en indenomsoverhaling ramte Haslam, der førte løbet og lå til en BMW-dobbeltsejr. Haslam styrtede og tog teamkollega Melandri, der lå 2'er, med ned. Rea kørte derefter i mål som vinder med Biaggi lige efter. Sykes blev nr 3 igen. Der tales i krogene (bl.a på You tube) om at Rea burde have haft en straf for sin manøvre i sidste sving og at han tilmed sparkede til Haslam's motorcykel, idet de ramlede sammen. Det sidste ord er nok ikke sagt i den sag endnu.

Ellers kan nævnes fra løb 2 at der var 6 forskellige mc-mærker i top 6, at Checa og flere andre styrtede i 1. sving og at Supersport verdensmester, britten Chaz Davies, endelig er begyndt at markere sig og med sin 7. plads fik sin hidtil bedste placering i Superbike.

Supersport løbet blev også historisk, i hvert fald for den 21-årige britte Sam Lowes der fik sin første, længe ventede sejr i Supersport. Han har kæmpet godt 1 år for det, sat adskillige poles og været tæt på sejr flere gange. Det holdt hårdt i dag, for han havde lidt af maveonde i flere dage og skadet hånden i træningen, og Sofuoglu pressede ham hårdt de sidste omgange. 3'er blev polemand Cluzel, der har bidt sig fast som en bejler til titlen og nu ligger 3'er samlet.