Magacin - Salget af Opel Ampera-e begynder nu i Norge
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Salget af Opel Ampera-e begynder nu i Norge

De omfattende tilskud til elbiler i Norge er medvirkende til, at Opel har valgt Norge som det første land at påbegynde salget af Ampera-e. Elbilen ventes til Danmark om godt et år.
Opel Danmark
15/12-2016 kl. 09:12

Som det første land i Europa har Norge nu påbegyndt salget af Opels nye elbil Ampera-e. Prisen i Norge er 299.900 norske kroner svarende til ca. 250.000 danske kroner. I modsætning til Danmark betaler købere af elbiler i Norge ingen moms, og der er heller ingen andre afgifter på elbiler. I begyndelsen af 2017 følger Tyskland, Holland, Frankrig og Schweiz. Senere i 2018 kommer så en række andre europæiske lande herunder Danmark. Begrundelsen for denne glidende introduktion og proritering af markederne er et begrænset udbud af biler det første år. Opel har derfor valgt først at introducere Ampera-e i de lande, hvor elbiler traditionelt har haft en vis interesse. Norge har allerede godt 100.000 elbiler på gaden blandt andet takket være momsfritagelse, fritagelse for vejskat og bompenge samt gratis parkering og færgeoverfart, brug af busbaner samt halvering af beskatningen ved brug af elbiler som firmabil. Salget af elbiler i 2015 udgjorde derfor 22 procent af det totale bilsalg i Norge. Opel forventer, at produktionen af Ampera-e først i 2018 vil nå et niveau, hvor efterspørgslen på alle europæiske markedet kan dækkes.   

Opel Ampera-e har en rækkevidde på over 500 kilometer efter den gældende EU-norm for typegodkendelse af nye biler. Efter den mere realistiske WLTP norm (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) bliver rækkevidden over 380 km. Bilen mangler endnu EU typegodkendelsen, så den officielle rækkevidde er endnu ikke fastlagt. Typegodkendelsen ventes i begyndelsen af det nye år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start