Arai slukker lyset med Pinlock - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Arai slukker lyset med Pinlock

Bedre mulighed for at abstrahere fra solens stråler under kørsel med Arai.
Steffen F. Olesen
14/02-2023 kl. 11:15

I dag er det slet ikke noget sjældent syn, at der et eller andet sted på ydersiden af især touring-hjelme er placeret en stump plastik, der når den skydes fra den ene side til den anden, aktiverer en mekanisme inde i skallen, som udløser en solbrille på indersiden af forruden.

Rigtig mange hjelmproducenter har også gennem nogen tid tilbudt kunderne muligheden for, at udstyre snublekysen med et såkaldt fotokromatisk visir, der som udgangspunkt ser helt almindeligt og klart ud, men som gradvist bliver mørkere i takt med at solens stråler bliver stærkere.

Begge løsninger som gør sommerkørsel noget mere behagelig, men også noget som Arai indtil nu har valgt at styre udenom.

Sikkerhed fremfor alt
De som har snakket med en Arai-sælger vil måske kende til fortællingen om, at Arai har en filosofi om at have mindst muligt fastmonteret på ydersiden af skallen, da dette potentielt kan hænge fast i grene, kantsten, kloakdæksler m.m. ved en utilsigtet afstigning, og derved skabe en skadelig rotation af motorcyklistens kommandocentral.

Tanken er ganske enkelt, at ventilations-skovle, spoilere o. lign. let skal kunne falde af ved et styrt, så det eneste der er tilbage er den kuglerunde skal, hvorved hovedet kan prelle af enhver overflade.

Hertil er netop denne producent overbevist om, at den sikreste form for yderskal er af en type som ikke kan give sig ret meget.
Det kan du høre mere om i videoen nedenfor, hvor en yderst erfaren og succesfuld racerkører tager en tur rundt i Arais lokaler, ligesom MagaCin gjorde det tilbage i 2010.

Om en nærmest ubrydelig yderskal foret med et blødt indre er vejen frem, skal vi ikke gøre os til dommer over. Men det er alt andet lige endnu en grund til, at Arai ikke er vilde med integrerede solbriller, da det vil betyde endnu en “svaghed” i skallen.

Et kompromis
Hvorfor Arai ikke rigtig hoppede med på det fotokromatiske visir-vogntog kan vi i skrivende stund ikke vide os sikre på, men er du en hund efter hjelme, som til den helt almindelige forbruger er nøjagtig megen til de som verdensmestrene kører med, og derfor kigger vej af Arai, men ej gider at mose en almindelig solbrille ind i interiøret om sommeren, så er der alligevel håb forude.

Arai Pro Shade solafskærmning

Hvor man eksempelvis har gjort sig i løsninger som det Pro Shade-system du ser på billedet ovenfor, har Arai også indgået et samarbejde med verdens førende inden for termoruder til hjelme, hvor man med en en ProtecTINT indsats fremstillet af virksomheden Pinlock ikke går på kompromis med sikkerheden.

ProtecTINT fungerer på samme måde som et fotokromatisk visir, og bliver gradvist mørkere jo mere fremtræden solen er, men skaber på samme tid et dybt ubehageligt miljø for en af motorcyklistens værste fjender.

Og for de som måske ikke helt er med på hvad der menes her kan vi lige uddybe, at Pinlock er verdens førende inden for anti-dug løsninger til styrthjelme, hvor man kort fortalt med nanoteknologi og en indsats til visiret, kan absorbere den smule fugt der måtte opstå på indersiden af hjelmen, samtidig med at man med denne skaber en termo-effekt i forruden.
Det kan du læse mere om på Pinlocks hjemmeside.

Del med en ven

En person snakker om “Arai slukker lyset med Pinlock

  1. *kigger på min elskede XD4*

    *kigger på Arai*

    Virkelig!? Ikke til jeres mest legendariske model? 😀

    Jeg vil også have sådan et fancy-ass visir!! Og jeg skal nok teste det på turen til Assen MotoGP til sommer, hvis *host* nogen *host* mangler en testrytter *host* 😉

Skriv et svar

Giver børn en ny start