Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen
Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen

Test: Billigste GPS er klart bedst til prisen

Dyre GPS løsninger er spild af penge - Navigon android er billigst og bedst til prisen

 
GPS løsninger til motorcykler findes i et utal af varianter. Motorcyklister er delt op i to grupper. Dem der aldrig kører en søndagstur uden deres GPS, og dem der aldrig vil køre en søndagstur med GPS. Til dem der altid kører med GPS skal der naturligvis findes den bedste GPS løsning.I Danmark benytter over 66,6% af alle smartphone brugere et android system. Rest ca. 33,3% benytter IOS, Windows eller andet. På verdensplan hedder fordelingen ca. 85% android og ca. 15% til de resterende...
Prøv MagaCin Premium for kun 13,33 kr./md.
Med MagaCin Premium får du adgang til artikler med unikt indhold. Vi tester de nyeste køretøjer/udstyr og leverer indhold, der går i dybden og meget mere.
FÅ ALT DETTE MED MAGACIN PREMIUM
Adgang til hundredvis af artikler med unikt indhold.
10% rabat på annoncering hos 123mc.dk
Billig MC-forsikring
Spar op til 200 kr. på MC kursus
Kom med på MC Rejser
Rabat på brændstof hos Shell
15% rabat på overnatninger hos BikerMotel CPH
Deltage i konkurrencer og vinde præmier på 123mc.dk og magacin.dk
Adgang til rådgivning i MC-relaterede spørgsmål
Lån MC-trailer i 24 timer

Kommentarer
Henrik Roskilde
Henrik Roskilde 8/5 2015 kl. 11:17
Inkluderer denne anbefaling / test resultat også den helt nye MC TomTom MC GPS der blev lancceret i April i år?
Longass
Longass 8/5 2015 kl. 12:59
Kunne være fint hvis i testede flere GPS apps op imod hinanden!?
Pernille10
Pernille10 8/5 2015 kl. 13:15
Brugerne der skriver om deres erfaringer med GPS app'en i Google Store er ikke alle lige begejstrerede. Mange skriver at de oplever massevis af fejl og manglende opdateringer af nye broer og veje.
MassMan
MassMan 8/5 2015 kl. 16:47
Magacin skriver "vi konkluderer er den absolut bedste GPS til motorcykler. Navigon Europe android."

Hvilke andre mc GPS og mc apps har Magacin testet for at komme til den konklusion?

---

Magacin har vel forhåbentligt lagt mærke til at udgiveren af Navigon er Garmin? Og at det er lettere ironisk at Magacin først snakker ned om Garmin, for derefter at anbefale et Garmin produkt?

----

Magacin skriver at kort opdateringer er inkluderede. Men hvorfor er in-app køb så aktiveret? Og Garmin skrev dette i en kommentar til en person som klagede over at kort var gamle:

"Hello, thank you for your feedback. Did you purchase our in-app "FreshMaps XL"? This in-app is necessary to always get the most recent maps. If you already have FreshMaps XL, please send us an e-mail (click on the link in the notification e-mail), so our customer service can have a look. Thank you for your assistance. :)"

Dvs, udover de 435kr, skal man også betale ekstra for at få opdaterede kort, og gud ved hvilke andre features som også kræver in-app køb.

---

3,5 ud af 5 stjerner på app store er altså rimelig lav karakter for en dyr app. Der er logik i at Garmin ikke har interesse i at lave denne app ALT for god, fordi den jo er i direkte konkurrence imod Garmins andre produkter.
MagaCin.dk
MagaCin.dk 8/5 2015 kl. 18:38
Til Massman.
-Som vi skriver har vi tidligere prøvet 2x Tom Tom & flere Garmin.
-Det er på ingen måde ironisk at anbefale Navigon, trods det faktum at Garmin nu ejer Navigon. Garmin købte Navigon, hvilket de naturligvis kun har gjort hvis produktet var i top. Blandt virksomheder florerer ordsproget "If you cant beat them, buy them". Garmin ville naturligvis ikke købe Navigon hvis produktet ikke var iorden. Desuden er dette Navigon produkt langt fra Garmins produkter i både betjening og udseende.
-Update maps er gratis i nyeste version 5.4.1. Altså vores prøvede version. Hvordan tidligere versioner var skruet sammen er vel irrelevant for vores test.
-Igen, hvordan tidligere version vurderes af brugerne, er irrelevant. Alle vurderinger på Google Play omhandler tidligere version, og ikke nyeste version som vi har testet. Og hvad andre mener betyder intet når vi tester. Hvis vi skulle vurdere efter hvad andre mener og hvordan andre anmelder, kan vi jo bare kopiere i fremtiden. Ikke vores fremgangsmåde, da mange tests i blade og på nettet er købt af producenterne, og derfor ikke ufarvede.
Med venlig hilsen
MagaCin
Hjorth
Hjorth 8/5 2015 kl. 21:02
Øeh.. Det minder ufattelig meget om den Navigon Europe App jeg har haft installeret på min iPhone i 3 år!? Hvorfor påstår i at det kun findes til Android?
MagaCin.dk
MagaCin.dk 8/5 2015 kl. 21:19
Navigon Europe til IOS er et helt andet program og kan ikke sammenlignes med Navigon Europe android 5.4.1. Navigon Europe til IOS hedder ver. 2.11 og benytter andre interfaces, har på nogle iPhones satellit problemer og det er ikke nær så udbygget på POI delen. Da programmerne er meget forskellige på de to platforme er det faktuelt to forskelluge produkter.
MassMan
MassMan 8/5 2015 kl. 21:22
Fint nok at Magacin anbefaler et produkt. Men der er langt fra blot at anbefale, til at udråbe et produkt til ''Klart Den Bedste'' som Magacin skriver.
Så er det jo dårlig journalistik ikke at skrive hvilke andre produkter man har testet vinderen imod. Et par unavngivne TomTom/Garmin GPS systemer er ikke specifikt. Det er yderst relevant om det er den nye mc specifikke TomTom Rider som I sammenligner med (som Henrik Roskilde også efterspurgte).

---

At skærmen slukker imellem sving er en standard funktion i de fleste GPS apps. Men Magacin nævner det alligevel, samt synes en standard funktion er fantastisk. Kombineret med at Magacin ingen andre apps nævner, sidder man med en fornemmelse at Navigon Europe er den eneste app Magacin har testet? Hvis det er tilfældet er det et rimelig tyndt grundlag at udnævne en vinder.

Igen, fin nok artikel. Men der burde nok være sparet på superlativerne og sensations-overskrifterne.

---

Mht gratis kort opdateringer står dette på produktsiden Magacin linker, dvs iflg producenten koster opdateringer ekstra:

Enhance your system with these useful in-app packages :
+ NAVIGON FreshMaps XL – Receive regular map updates
svend
svend 9/5 2015 kl. 12:31
Det lyder besnærende med navigation på smartphonen. Jeg har hidtil ikke benyttet det, fordi jeg ikke kan betjene telefonen med handsker på. Findes der løsninger på at betjene en smartphone med handsker?
OleØ
OleØ 11/5 2015 kl. 15:23
Hvad er muligheden for at turplanlægge på computeren for så at overføre til mobilen? Er det muligt at overføre ruter f.eks. fra Tourstart til GPS'en? Som Svend skriver, så bruger de fleste motorcyklister handsker, hvilket normalt er et problem med en mobil. Desuden ud og købe en vandtæt taske til den med et beslag så den kan få strøm og beslag så den kan afmonteres når man skal ind og ha' en kop kaffe. Kan ovenstående klares, så kan det være værd at overveje.

Jeg tror det med GPS afhænger meget af behovet. Jeg har ihvertfald ikke fortrudt et sekund jeg har købt mig en "rigtig" GPS. Den vil jeg nødigt undvære på mine udenlandsture.
Pernille10
Pernille10 12/5 2015 kl. 9:15
hmmm, der blev da vist lige slettet et eller flere indlæg. Synes nu ellers ikke de var SÅ urimelige i deres meninger...
MagaCin.dk
MagaCin.dk 12/5 2015 kl. 10:00
Der er kun slettet 1 indlæg, der ikke handlede meget om denne artikel, men mere om en privat mening om dette medie. Da sådanne direkte angreb ikke pynter nogensteds, samt at direkte angreb mod personer, brugere eller andet, ikke er tilladt ifølge vores fora og kommentarregler, er dette ene indlæg slettet.
Brugeren er desuden underrettet.
Nemodemo
Nemodemo 12/5 2015 kl. 14:16
Jeg har købt app'en efter den rosende omtale her, i nyeste version 5.4.1. Jeg er dog blevet skuffet over dens manglende funktionalitet. Lad mig slå fast:

1) Der er ikke kort opdatering med i købet, men man får altid nyeste kort version ved køb. Kortopdatering hver 3. måned i kun 2 år koster 195kr.

2) Det er ikke muligt at planlægge, rute på computer for at overfører den til telefonen.

3) Det er ikke muligt at fx. fravælge motorvej eller betalingsvej.

4) Det er ikke muligt at vælge MC-venlig rute, med mange sving.

5) Live trafik info koster 185kr.

6) I Ruteplanlægning er der ikke alternative ruter at vælge imellem, eller mulighed for at gemme ruter.... Mand kan hente ruter, men er det så kun ruter man allerede har kørt?

Det er rigtig at app'en kun koster 1/6 af hvad Tom Tom Rider 400 koster, men jeg har fortrudt allerede kort efter køb, når Google maps, som er gratis, har bedre funktioner. App'en har flere features rettet mod forgængere - ingen mod motorcyklister.
Pernille10
Pernille10 12/5 2015 kl. 19:06
Tak Nemodemo for meget relevant info. Jeg synes også det lød lidt for godt til at være sandt.
MagaCin.dk
MagaCin.dk 12/5 2015 kl. 19:49
Kære Nemodeom. Tror ikke du har sat dig nok ind i produktet endnu. Her er svar på dine punkter.

1) Under indstillinger, generelt, my maps, fortsæt, opdatering (Der opdateres dine kort til nyeste versioner fra my maps. Men sandt man får ikke day-to-day opdateringer, men nyeste kort kommer. Navigon kalder funktionen "Latest Map Guarantee" og deer virker hos os.
2) Du kan godt lave route på PC - Opskriften findes på Navigon hjemmesiden her: www.navigon.com/portal/us/kundenservice/faq.html?id=20284091 ..
3) Jo, efter ruten er valgt, og navigation startet, skal du ind under de tre dots nederst højre hjørne, vælge route, routeprofil og der vælge motorvej - forbyd. Med betalingsveje er fremgangsmåden den samme. Ligger i samme menu, også denne skal markeres "forbyd"
4) Jo, også dette gøres under menuen routeprofil. Der skal vælges profil MC og type SMUK ifølge Navigon. Vi har prøvet og det virker perfekt.
5) Livetrafik er som TMC, og ja det koster som på så mange andre GPS. Men husk denne info kommer via data, og kan være en dyr option i udlandet.

Hvis du får det lært, og finder dette produkt lige så godt som os bliver du glad for det. Ønsker mere information omkring Navigon Europe, så send spgm. på vores direkte mail så der er plads til uddybning og billeder fora vores system.

Mvh
MagaCin
Mr jen jen
Mr jen jen 13/5 2015 kl. 14:12
Typisk Magacin Bringer en uverderhæftig Test Og hvis der kommer lidt for nærgående kritik bliver de bare slettet Lidt mærkeligt Måske de skulle sætte sig ordentlig ind i det stof de bringer
Henrik Roskilde
Henrik Roskilde 13/5 2015 kl. 14:41
Til: Mr jen jen: synes at ovenstående Magacin kommentar klart dokumenterer at de har sat sig ordentlig ind i stoffet - kan ikke se du nævner et eksakt eksempel på en uvederhæftig test - så andre kan forstå hvordan du kan få det indtryk du har - måske skulle du mail'e direkte til redaktionen hvis du vil have mulighed for at ændre noget? jeg har det indtryk at du har lyst at være sur og at det skal gå ud over noget tilfældigt
skagboen
skagboen 13/5 2015 kl. 16:16
Mi Jen Jen det er din type der er grunden til jeg ikke er på galleriet mere for der er alt for mange der endnu ikke har lært at holde kræft hvis de ikke har noget fornuftig og sige. Der er sgu da tydlig at læse ud fra deres sidste kommentar at de faktisk ved noget om det. Håber de blacklister dig så din slags ikke også ødelægger den her side.
blackrain
blackrain 13/5 2015 kl. 16:26
@Jen Jen du er et imponerende fjols at høre på
Nemodemo
Nemodemo 13/5 2015 kl. 20:25
Så har jeg fået styr på app'en!! Det viser sig faktisk at Magacin har helt ret i deres anbefaling. App'en kan faktisk alt den skal kunne og er fuldt ud lige så god som en rigtig gps.
App'ens største mangel er at den er meget enkel, uinspireret og gammeldags - for en app at være. Den er ikke lækkert udført, men kantet og der mangler links flere steder. Men det kan der sagtens rodes bod på i efterfølgende opdateringer.
App'en mangler menuer, jeg kunne fx. ikke finde ruteprofilen, så jeg kunne få en rute, men mange sving og undgå motorveje. For at navigere i app'en skal man bruge mobilens egne knapper til fx. "Tilbage", "Hjem" og "Menu" og lige netop "Menu" er ikke lavet på min LG 3G mobil. Den er der dog, bare gemt viste det sig - den kommer ved at holde firkant eller task switching button inde i øjeblik, så kommer menuen frem - og jeg kan vælge ruteplanen... Men en app anno 2015 bør kunne betjenes udelukkende på skærmen.
Men alt i alt har jeg ændret holdning! App'en er bestemt good value for money og jeg er rigtig glad for jeg ikke brændte 3000kr af på en TomTom Rider 400, men under 500kr.
Til sidst kudos til Magacin for at hjælpe mig med et produkt jeg ikke engang har købt af dem. Det er god stil!
finn5fejl
finn5fejl 14/5 2015 kl. 19:30
Nemodemo hvad her du gang i? Nu ved Jen Jen op Pernille jo ikke hvad de skal brokke sig over! Det kan du da ikke være bekendt. ;-)
Pernille10
Pernille10 15/5 2015 kl. 12:13
Fin5fejl jeg kan ikke se at jeg har brokket mig noget sted. Men har man ikke lov til at spørge ind til en test som denne? Du hører da slet ikke hjemme på en debat hvis du ikke kan se forskel.
sanger
sanger 16/5 2015 kl. 23:39
Jeg har gps i kabyssen. Hvis jeg skal et sted hen.Så undersøger jeg på nettet hvor det ligger og finder nogle fix punkter naviger efter dvs.. gader/veje og tankstationer/supermarkeder .Det er jo lige meget om jeg køre 10-20km længer .Det handler i grund og bund om køre mc.
Triton
Triton  17/5 2015 kl. 10:06
Til Svend. Min datter har en SONY mobil som kan indstilles til at bruges med handsker 👍
Har
Mr jen jen
Mr jen jen 17/5 2015 kl. 15:36
Pernille 10 Må give dig total ret. Og det er jo det sædvanlige vrøvl med finn5fejl Sidst jeg kom med et indlæg vedr Continital dæk gik han igen i selvsving HAN havde så lige glemt er lille Evo Måske der af navnet finn5fejl for det er jo det han er mester i
jim
jim 7/7 2015 kl. 10:58
2) - Den fremgangsmåde de beskriver i linket er kun til decideret GPS device. Ikke til android versionen.
Mr jen jen
Mr jen jen 8/7 2015 kl. 12:40
skagboen : Du er sgu en selvfed idiot der har fået for meget saltvand på hjernen FORDI jeg har en anden menning skal jeg sgu da ikke blacklistes Du er da for meget Dine indlæg høre mere hjemme på gallariet
BirgerKerteminde
BirgerKerteminde 31/8 2016 kl. 12:12
Hej
Jeg ville gerne vide hvor folkene fra MagaCin har købt antirefleks cover/film til mobilos henne.
xr600
xr600 3/9 2016 kl. 19:59
Jeg har ikke Android-app'en, men benytter ios-App'en med stor tilfredshed...

Tilsyneladende koncentrerer jeg mig om vejens beskaffenhed, med/modtrafikanter etc. når jeg kører med +45 grd. nedlægning, så jeg kan ikke kommentere på, hvorvidt displayet roterer ved nedlægning på ios også.

... Men, jeg kan tilføje en lille fodnote, som i hvert fald gælder min iphone/ipad: Hvis man kører sydpå, og f.eks. benytter kortlommen eller andet lukket rum til enheden, kan man godt opleve at der opstår overophedning. Det er ren drivhuseffekt, i sådan et hylster... Og da enheden i sig selv bidrager med en del varme har jeg været ude for at den simpelthen slår fra pga. for høj temperatur.

//T
claustesrn12
claustesrn12 4/6 2018 kl. 13:28
04-06-2018, APP eksisterer ikke mere? Jeg kan ihvertfald ikke finde den..?
claustesrn12
claustesrn12 4/6 2018 kl. 13:30
Stryg den sidste, kan se på deres hjemme side at jeg desværre er for sent ude, Navigon lukker ned.
Relateret
Marked
Søg MC mærke