Motorcykeludstilling 2018
24.-25. feb. i København

Køb billetter Mere info
Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Floden havde ædt vejen 
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13
Rejse: Uden turplan. Dag 13

Rejse: Uden turplan. Dag 13

300 lokummer og en masse ruiner

Under morgenmadsbuffeten sad jeg og læste i et par turistbrochurer og fandt ud af, at der i nærheden var noget der hed Ferropolis. Det viste sig at være et slags frilandsmuseum for de virkeligt store minedriftsmaskiner. Den slags der kører med skovlhjul på størrelse med boligblokke og ligner noget der burde vælte. Jeg kan godt lide maskiner og hvis det er store maskiner, gør det slet ikke noget. Udsigten til at kunne bruge dagen på den slags nørderi, fik mig til at tage en overnatning mere på det tomme hotel i den forladte by.

Det viste sig, at Ferropolis også er et sted for koncerter. Jeg kunne lige akkurat ikke nå en koncert med Die Toten Hosen, men jeg kunne i det mindste se alle de lokummer der blev sat op til koncerten (til venstre for larvefoden):

Meget fed måde at indrette et koncertsted, synes jeg. En Rammstein koncert ville være helt fin her.

Not so wireless.

Flere lokummer. Anbefalelsesværdigt museum, men nok ikke så nemt at lokke konen med til. Det var som om de fleste besøgende var af hankøn.

Efter at have set de fine maskiner, der i den grad var specialiserede i at kratte lidt i overfladen, kørte jeg ind til Dessau. En by der ligesom den affolkede bilby Detroit i USA prøver at finde en strategi for hvordan man som by skrumper. Det var der også brug for – masser af tomme boligblokke og forladte fabrikker. Men udover affolkningen, havde byen også som så mange andre i området, oversvømmelsen at kæmpe med.Mange steder var vejene lukkede og sandsæksfabrikanterne havde gyldne dage.

Dessau-området har ikke bare én enkelt forladt fabrik eller lignende man kan snuse rundt i; der er simpelt hen industriområder som er fuldstændigt tilgroede, og har været det længe. Selvsagt ikke de nemmeste steder at komme rundt med gadedæk og lak der bliver ridset af de mindste brombærbuskes torne. Her kunne jeg virkeligt have brugt en mere terrængående MC.


Jeg vil tro, at stedet her engang har været et slags større værksted for biler eller lastbiler. Der var haller med grave i gulvet i nogen af bygningerne. For en kyllingehjerne som jeg, er det noget af et adrenalintrip at efterlade MC'en på en tilgroet vej/skov og så gå ind på en gammel fabrik (eller værksted?), hvor der (måske) ikke har været nogen i mange år.

Nogle gange kan man være heldig, at der stadig er møbler. Her var dog helt tomt.

Man skal bare lige holde øje med hvor man sætter fødderne. Arbejdstilsynet ville ikke helt tilfredse.

Efter hjemkomsten har jeg via Google Maps set, at det faktisk bare var et par fabrikker ved siden af et større, forladt militærområde, som jeg så. Området er kæmpestort. Jeg vender tilbage på en terrænmaskine en dag, tror jeg.

Lige så spændende som jeg synes forladte steder er, lige så uinteressant var det for det meste at køre rundt. Vejplanlæggerne havde tænkt så praktisk og brugt deres linealer så flittigt, at det var frygteligt kedeligt. Så der var ikke meget andet at lave, end at kigge efter flere forladte steder, mens man drønede ligeud og ligeud og ligeud. 
Hint: man kan ofte se det på bevoksningen - hvis det er vildt og upasset og træerne er i omegnen af 30 år gamle. Kig efter gamle betonbelagte veje der går ind i skovene - og pas på myg og flåter.

Aftenen gik med at finde et alternativ til hotellets restaurant. Jeg havde set en Kinagrill et sted i den ellers så forladte by da jeg kørte rundt, men efter omkring en time fandt jeg den. Kinagrill'e lader til at være en ret universel ting: ligemeget hvor man er, vil der på en kinagrill oftest lugte af rengøringsmidler og stegefedt. Og så lidt andet eksotisk, men stegefedtet og citronrens'en kampen om stanken hver gang. Ligeså her, hvor det eksotiske bestod i, at der var puttet kål i min kebab.

Du kan finde næste afsnit her forrige afsnit her.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg MC mærke