Marquez vinder for 5. gang i træk

MotoGP på Le Mans-Bugatti, Frankrig
Thomas B
18/05-2014 kl. 20:30

Det kan snart blive svært at finde på superlativer, der ikke allerede er brugt, når talen falder på Marc Marquez' præstationer i MotoGP. Men ingen kan efterhånden være i tvivl om at han er den suverænt bedste kører, der er set i MotoGP i mange mange år. I stort set hvert løb skriver han historie, og sletter / sætter banerekorder. Nok har han (og Pedrosa) den måske bedste maskine i klassen, men Marquez får det alligevel ikke foræret. Ofte er han røget langt ned i starten og har siden kæmpet sig op og vundet. Sådan gik det også i søndagens løb, hvor han fra pole gled ned som nr. 10 på de første omgange.

Men han overhalede bare de ni foranliggende og på en måde der virkelig understregede hans format, primært via udbremsninger. Da ca. halvdelen af de 28 omgange var kørt gik han i føring, ved at passere Rossi, der igen blev “best of the rest”, langt foran teamkollega Lorenzo, der endte over 5 sekunder efter som nr. 6.

En overraskelse blev Bautista på 3. pladsen, foran frontrækkemand Pol Espargaro. Pedrosa gik forbi Lorenzo et par omgange før mål og blev nr. 5.

Dovizioso holdt nr. 2 på gridden og førte i starten, men gled længere og længere bagud og endte helt nede som nr. 8 efter Bradl. Cal Crutchlow blev næstbedste Ducati på 11. pladsen, 3,5 sek. efter teamkollega Dovizioso.

Nicky Hayden styrtede på første omgang pga. sammenstød med Iannone, der selv røg af på næste omgang.

Moto2 blev lidt af en duel, selv om 6 mand slap afsted i en gruppe for sig selv. Sidste runde's vinder, Mika Kallio, gik hurtigt i føring, men på 3. omgang smuttede Simone Corsi forbi og blev der til der manglede 8 omgange, hvor Kallio igen gik i føring, og det holdt hjem.

Corsi blev på de sidste omgange presset af Rabat, men lykkedes at holde 2. pladsen i mål. Polemand Folger førte ellers i starten, men en fejl i et sving på første omgang, sendte ham 4 pladser bagud – og han kom aldrig frem i rækken igen. Igen var der hård kamp imellem teamkollegaerne Maverick Vinales og Luis Salom, igen med Vinales som vinder.

I Moto3 var det især den tidligere spanske mester Alex Rins, der dominerede. En gruppe på 7, senere 10, hang længe sammen som ærtehalm. Skiftende folk i føring, men hver gang kom Rins tilbage og midtvejs lykkedes det ham at få et lille hul til de øvrige.

Men 4 omgange fra mål blev han hentet og passeret af Vasquez og næste omgang var ca. 10 kørere igen samlet i frontgruppen. De sidste omgange blev en hård kamp imellem først Rins og Vasquez, indtil VM-førende Jack Miller i ét hug gik fra trediepladsen og i føring.

På sidste omgang var Miller særdeles aggressiv over for Vasquez, og han havde kun vilde udbremsninger som våben, fordi Vasquez' Honda på hver langside bare fløj forbi Miller's KTM. Der var et lille sammenstød imellem de to på sidste omgang, hvilket gav Miller sejren og Vasquez en 6. plads. Efter løbet var der også sammenstød imellem dem, idet Vasquez lige gav Miller en lille lammer som tak for at være blevet puffet ud af kurs.

Miller's værste konkurrent, Romano Fenati, havde længe ligget i 2. forfølgergruppe, men kom med helt op til sidst. Desværre måtte han udgå 5 omgange fra mål med teknisk defekt.

Næste løb er den 30. maj på Rossi's hjemmebane, Mugello.