Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Farligt at blive ældre
Farligt at blive ældre
Farligt at blive ældre

Farligt at blive ældre

Det modne publikum bør investere i ekstra beskyttelse

 
En amerikansk analyse viser at motorcyklisme bliver farligere med alderen. Ikke fordi det modne publikum laver flere uheld, men fordi den menneskelige krop tåler mindre ved eventuelle uheld, når alderen stiger.

Undersøgelsen som har været publiceret i NY Times, tager udgangspunkt i 65.660 60+ årige efter motorcykeluheld. 466.125 mellem 40–59 år, og 921.229 mellem 20–39 år. Altså en betragtelig mængde data, indsamlet mellem 2001 og 2008. Med så mange data er undersøgelsen utvivlsomt retvisende.

Konklusionen er klar. Motorcyklister mellem 40-59 kommer i gennemsnit dobbelt så galt afsted, sammenlignet med de unge under 40 år, når uheldet rammer. Motorcyklister på 60+ kommer statistisk 4 gange så galt afsted sammenlignet med motorcyklister under 40 år. Det er altså 4 gange så farligt at vælte på motorcykel hvis føreren er f.eks 63 år gammel, når der sammenlignes med en motorcyklist på 23 år.

Det helt store problem er kroppens forfald. Når den menneskelige krop aldres, forsvinder muskelmassen, og knoglerne bliver hårde og skrøbelige.

Ingen tvivl om rygbeskytter, brystbeskytter og andet sikkerhedsudstyr, er mere vigtig for de modne motorcyklister, end for de unge.

Det modne publikum bør investere i alt i moderne sikkerhedsudstyr. Det samme bør fornuftige unge motorcyklister. På den måde kan risici minimeres meget.
Kommentarer
Henrik Roskilde
Henrik Roskilde 25/2 2013 kl. 16:51
ja Tommy, godt du er obs på det :-)
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Kræft er ikke for børn
Søg MC mærke