Wifi med på campingturen med en router i lommen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Telia – Wifi på turen

Vi giver nogle gode tips til, hvordan man kan få mobil wifi med på campingturen på en smart måde
Ole Mose
13/08-2016 kl. 06:00

Teleselskabet Telia har venligst udlånt MagaCin.dk 2 routere, som vi har haft lejlighed til at afprøve. 

Huawei E5186

Den ene er en Huawei E5186, som vi tidligere har anmeldt. Det er en stationær router, som kan bruges i såvel hjemmet som i campingvognen. Det enten med et sim-kort, eller en kablet opkobling direkte til en udbyder. 

Det er en fremragende router, der kan tilfredsstille ethvert behov for godt internet, når signalet fra udbyderen er til det. Eneste ulempe er, at den fylder en del på campingturen.

Huawei E5878

Den anden er en lille Huawei E5878. Denne router er ekstremt kompakt. Den ligner en (meget) lille iPhone og kan nemt bæres i en lomme. Den har batteri, som oplades med et almindeligt kabel til mobiltelefoner og den kan også anvendes mens den oplades. Den holder gerne en dags tid på en opladning, men det varierer naturligvis efter brug.

Man skal bruge et mobilabonnent  hos en udbyder i form af et sim-kort. Her er det oplagt at bruge f.eks. Telias “Roam Like Home” abonnementer. 

Display

Den lille router har et lille display, så det er nemt at se navnet på hotspot og kodeord, samt ip-adresse m.v. Den kan også indstilles gennem et web-interface.

Fordelene ved den kompakte størrelse er indlysende. Man kan tage den med i byen, eller på vandretur og stadig have et fælles hotspot.

Hotspot med en mobiltelefon

Man kan også oprette et mobilt hotspot med en mobiltelefon. Ulempen er, at de sjældent har samme batterilevetid, når man gør det. Den lille router er bygget med det ene formål og holder strøm meget længere. 

Det rigtigt smarte

Den lille router kan koble sig på et wifi-hotspot og alligevel danne sit eget hotspot. Det kan en mobiltelefon ikke!
Således kan man lave et hotspot som ikke trækker på sim kortets ofte begrænsede mængder data. Routerne prioriterer selv, at bruge wifi over 3G/4G, hvor det er muligt. 
Man skal ind i web-interfacet for at angive netværk og adgangskode, men det er ret enkelt at gøre.
Jeg bruger selv min router hjemme, hvor mit wifi-signal er svagt. Så den kan bruges mange steder, også selv om man ikke er på farten.

Programopdatering og de mobile routere

Tip! Mange mobiltelefoner er indstillet, så de kun opdaterer software, hvis de har et wifi-signal. Det gør man netop for at undgå, at man bruger “dyr” mobildata til dette. 

Uheldigvis snydes telefonerne, når de kobles på en router, som bruger mobildata. Mobiltelefonerne oplever, at de anvender wifi og opdaterer derfor gerne software. 

Sådan slår du opdateringerne fra.

For at undgå dette kan man på Androidtelefoner gå ind i Google Play og vælge punktet indstillinger i menuen. Her kan man angive, at man skal undlade at opdatere apps. 

Når man kommer hjem igen, eller får adgang til en ubegrænset linje på anden vis, kan man altid skifte tilbage igen.

På iPhone findes der tilsvarende muligheder.

Telia

Telia har yderligere et par routere i deres program. En er direkte til bilens cigarstik. Den kunne også være en overvejelse værd for campingfolket. Alle routere koster i skrivende stund kr. 1.952,50. Telia tilbyder, at man kan købe et abonnement til en relativ høj pris og få routeren til 1 kr. i stedet.

Telia har en lang række abonnementer, som giver mulighed for at bruge data i udlandet. Roam-Like-Home giver dig fuld adgang til dine data i Danmark, Norden og Baltikum. Rejser man meget i disse lande, er produktet et rigtigt godt valg. Rejser du i andre europæiske lande dog kun op til 10GB, uanset om du har købt mere data på dit kort.

Du kan læse mere om routeren og abonnementerne hos Telia

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start