Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Montering af bardunen i markisens ben
Montering af bardunen i markisens ben 
Den lette pløk i enden af bardunen 
Hele systemet 
Bardun med kraftig pløk, bånd med strammermekanisme 
Bemærk også solcellelygten, der forhindrer nattevandrere i at vække familien 
Den ekstreme udgave. Store pløkker, bånd og fjeder, samt ekstra bånd over markisen 

Markisen

Markisen er en god rejsepartner, men den kan også give ekstra udfordringer på turen.

 
Markisen er en god erstatning for et fortelt, når man er på tur. Den er nem at sætte op - det tager kun få minutter - og den giver ly for regn og når duggen falder. Derudover beskytter den også mod solens stråler, når det er et problem. Man kan tilkøbe sider til markiserne, så man kan sidde i læ for lette og kølige vinde.

Markisen skal fæstes godt
En markise er meget let og et godt vindpust kan nemt løfte den og hvis uheldet er ude ødelægge den. Benene kan blive bøjede eller knække, eller endnu værre ramme vognens sider og lave buler, eller et hul.

Muligheder
Med vores Fiamma markise medfølger 4 pløkke og 2 barduner lavet af en tynd, flettet nylonline. Ideen er, at to pløkke sættes ved foden af hvert ben. Derudover monteres en bardun skråt ud for hvert ben og monteres i toppen med en lille aluminiumknap i et hul indrettet til formålet.
Denne "vindsikring" har været fuld tilstrækkelig for os. Det skal dog også siges, at vi ruller altid markisen sammen, hvis der er tiltræk til vind på 8-10 m/s eller derover.

Stormsikring
Andre campister tager mere dramatiske midler i brug. De erstatter den tynde metalpløk med skruepløkker eller egentlige jordspyd. Nylonlinen erstattes at et kraftigt bånd med opstrammermekanisme.
Andre igen forstærker systemet yderligere ved at lægge et bånd over markisen, som er fæstnet til sine egne pløkke.

Regnvejr
En anden trussel for markisen kan være regnvejr. Vand vil normalt ikke kunne samle sig på en godt opstrammet markise. Er markisen gammel, eller har den ikke det rette fald, kan der dog samles en sø af vand på taget. Det enkleste er i det tilfælde at sænke et af benene for at få mere fald. 

Hvad skal man vælge?
Det er meget individuelt, hvordan forskellige campister vælger at sikre markisen. Jeg må erkende, at jeg har overvejet at få en kraftigere løsning, end den vi bruger. Især i tordenvejr kan det være svært at forudse, hvor meget vind der er på vej. Der giver er en solid fundering, tryghed og ro. Eneste ulempe er at man skal medbringe endnu noget ekstraudstyr og der er mere at stille op.
Det må være op til den enkelte, hvor meget man vil gøre ud af det. Men det er godt at være opmærksom på markisens begrænsninger og svagheder.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Kræft er ikke for børn