Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Arkivfoto - billedet er ikke fra branden på Limfjordens Camping- og Vandland
Arkivfoto - billedet er ikke fra branden på Limfjordens Camping- og Vandland 

Brand på campingplads

Heldigvis er der ikke sket personskade, men derfor er en brand alligevel en uhyggelig ting

 
I går - søndag d. 6/8-17 - nedbrændte en campingvogn på Limfjords Camping- og Vandland. Beboerne havde kort forinden forladt vognen, så ingen kom noget til. 

Brandvæsnet fortæller
Man kan ikke undgå at tænke over, hvordan det kunne gå sådan, når det sker
Magacin.dk talte med indsatslederen Jesper Ørum fra Nordvestjyllands Brandvæsen, for at få lidt detaljer om branden. 
Jesper Ørum havde ingen viden om, hvilken vogn, der var tale om. "Dels interessere det mig ikke - jeg er kun optaget af slukningen - og dels var vognen totalt nedbrændt, da vi ankom 13 minutter efter opkaldet".

Nabovognen blev skadet
Nabovognen blev skadet af de høje temperaturer. Jesper Ørum fortalte, at her var der var tale om en stor og tilsyneladende nyere 2-aksle Adria. Det var nødvendigt at skære siden op på den for at se, om der var ild i isoleringen.

Opmærksomme naboer
Naboerne havde opdaget branden og alarmeret brandvæsnet. Ejerne af campingpladsen havde forsøgt at trække vognen væk fra nabokøretøjerne. Vognen stod med monteret fortelt, og det mislykkedes at få den flyttet.
Naboerne nåede dog at forsøge at bekæmpe ilden med brandslukkere og fjerne gasflasker fra flere vogne. Det kan meget vel have betydet, at branden ikke udviklede sig yderligere.

Brandårsagen
"Brandvæsnet må ikke udtale sig om brandårsag - det er politiets opgave", fortalte Jesper Ørum.
Der er umiddelbart 2 muligheder, dels vognens køleskab, der kørte på gas, men også et fjernsyn i forteltet, der havde opført sig "lidt underligt". 

Politiet
Niels Bach der er ansat ved lokalpolitiet i området bekræfter, at fjernsynet meget vel kunne være årsag til branden. Men man har ikke konkluderet noget endnu.

3 Meter reglen
Der skal være 3 meters afstand mellem campingvogne. En brand som denne er med til at illustrere, hvorfor det er en god ide.

Et sjældent problem
Det sker ganske sjældent, at man oplever brand i en campingvogn og ekstremt sjældent at der kommer mennesker til skade i den forbindelse. 
Inden for det sidste år, kan vi på redaktionen komme i tanke om 2 andre brande i Danmark. En ved Limfjorden syd for Hals og en i en Kabe, der stod ved en forhandler i det Nordjyske.
Af alvorligere ulykker skal vi flere år tilbage og det endda på Europæisk plan, hvor en brand i 2001 i England, kostede 2 børn livet.

(Artikelbilledet er en anden udbrændt campingvogn og har ingen forbindelse til branden iøvrigt)
Kommentarer
sonne
sonne 7/8 2017 kl. 15:53
billedet stammer vist ikke fra omtalte brand
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Kræft er ikke for børn