Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil
Fars fede familiebil

Fars fede familiebil

Ford Focus ST fragter dig fra A til B hurtigere end politiet tillader

 

Ford har gennem årene imponeret med hotte og hurtige hatchbacks, men i tråd med en trykkende alder, er mange mere eller mindre nødsaget til at investere i en mere praktisk bil, om det så er af egen fri vilje eller er krav fra konen.

En heldig journalist hos MagaCin fik mulighed for at fornøje sig i en uges tid, med hvad der skulle vise sig at være en meget alsidig familiebil, som har alle de kvaliteter ivrige chauffører ønsker i en hatchback.

 

Ford Focus ST er en yderst velkørende familiebil

En del af Fort Focus ST Estate’s mest sportslige appel er, at den benytter samme chassis og motor som den kvikke hatchback med samme navn, men kun vejer 35 kilo mere! I praksis føles bilen på ingen måde stor, og de ekstra kilo er slet ikke at mærke i hverken drivlinjen, styretøjet eller undervogn.


Den turboladede 2,3 liters EcoBoost benzinmotor med 276 heste, klarer opgaven på fornemmeste vis, og med en 0-100 hastighed på 5,8 sekunder – trods det faktum, at den ikke har firehjulstræk – har den ingen problemer med at sætte de fleste drengerøve på plads.

Motoren trækker jævnt i samtlige køremodes, og kan ved frisk gasgivning tvinges til at prutte fra afgangsrørene når der trilles gennem byens travleste gader; hvilket angiveligt skulle være pinligt... I hvert fald hvis du spørger undertegnedes samlever.


Artiklen fortsætter under billedet

En elegant racer


For det utrænede øje ligner Fort Focus ST nemlig bare en almindelig familiebil, men kaster man et nærmere blik på modellen, er det tydeligt at der under det elegante ydre lurer et monster af dimensioner.

ST logoet, røde kalibre og dobbelte afgangsrør giver et hint af, at der måtte ligge mere under overfladen end man forventer, og når vi træder ind i kabinen er der overhovedet ikke nogen tvivl.

Formstøbte elektronisk justerbare Recaro del-læder sæder sørger for - på ganske komfortabel vis - at holde fører og passager i skak, når udyret klikkes i sports mode; og det er netop sports mode samt bane mode der er interessant ved denne vogn, og det vender vi strakt tilbage til.

Når førerpositionen indtages mærkes der med det samme at denne bil ikke er for sarte sjæle; sæder, rat, pedaler, gearkasse og meget mere føles utrolig sportslige, og tænder med det samme en gnist i kroppen på føreren.


Hvordan køre den?

I gade- og regn mode opfører bilen sig ordentligt, og er mere end i stand til at fuldføre chaufførens daglige gøremål, hvorimod de to hårde programmer som før nævnt tænder en ild i den indre drengerøv, og indbyder samtidig til brug af nyrebælte. Der er massiv forskel at mærke, da der i de hårde programmer åbnes op for en noget kvikkere gasrespons, undervognen bliver super stiv og baneorienteret, og styretøjet stiller skarpt på de kommende kurver.

Klikker man bilen over i bane mode – som kommer med en advarsel om, at programmet KUN må bruges på lukket bane – får alle parametre lige et ekstra skub i en racerorienteret retning, og styretøjet bliver tungt som man ville mærke det i en fuldblods racer. Men pas nu på hvis du napper en prøvetur i den her bil; det kan hurtigt koste et par kørekort.


Artiklen fortsætter under billedet

Devil-mode on! 


Men er det så en racerbil?

Ja, og nej… Ford Focus ST Estate ville klare sig umanerligt godt på en større racerbane, men kvikke gadebiler kan i vore tider ikke nøjes med at kunne præstere. Nej, vi forbrugere vil nemlig have kvalitet, luksus og praktikalitet med i pakken; og det får man her!

Udover førnævnte Recaro sæder, byder bilens interiør på et væld af gode materialer, og fantastiske luksus funktioner som ratvarme, et 8 tommer infotainmentsystem der fungerer upåklageligt, dæmpet belysning i samtlige aflægningsrum, et massivt 608 liters bagagerum (1.653 liter med nedfældede sæder), og alt hvad der hører til emnet klimakontrol. Ydermere er der grundet en omplacering af afgangsrørene nu mulighed for at montere trækkrog på Focus ST, og så scorer den faktisk også hele fem stjerner i Euco NCAP på sikkerhedskalaen.

 

Alt i alt er Ford Focus ST Estate noget nær perfekt for den bilentusiastiske familiefar, som endnu ikke er groet helt fra drengerøven. Passer den beskrivelse på dig vil jeg på det kraftigste anbefale, af du skynder dig at bestille en prøvetur hos din lokale Ford Forhandler.

 

Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Seneste
Kræft er ikke for børn
Søg bilmærke