Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil
Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil
Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil
Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil

Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil

Nej, det var ikke en Tesla

 
Vores nordlige naboer, eller genboer for at være mere korrekt, har et afgiftssystem, som er særdeles venligt stillet overfor elbiler. Elbilerne er billige i indkøb, må køre i busbanerne og strømmen er billig i vandkrafts-begunstigede Norge. Derfor vil et arrangement som Årets Bil i Norge i sagens natur også indeholde elbiler (især når juryen indeholder et medlem fra Norges Elbilsforening). 

Kandidaterne var:
- Hyundai Nexo
- Hyundai Kona
- Ford Focus
- Jaguar I-Pace
- Peugeot 508
- Volvo V60
- Volvo XC40
- Nissan Leaf 
- VW T-Roc

Jaguar I-Pace, som også er med i finalefeltet til Årets Bil 2019 i Danmark, løb med sejren.

I begrundelsen for titlen til Jaguar I-Pace hedder det blandt andet: 
”Det er debut, der afkræver respekt. Jaguar I-Pace løfter premium begrebet blandt dagens elbiler. Kvalitet og køredynamik er blandt de helt store styrker i Jaguar I- Pace. Jaguar har skabt en elektrisk bil, der er underholdende at køre, har god rækkevidde, og har et klart Land Rover DNA. Syv af otte jurymedlemmer havde Jaguar I-Pace som vinder – det er lang tid siden at afgørelsen har været så klar” hedder det i begrundelsen fra Juryformand Esben Stenssrud.

Der er solgt 3150 Jaguar I-Pace i Norge. I alt kører der år til dato 178.521 elbiler rundt i Norge. Alene i 2018 indtil nu er der solgt knap 40.000 elbiler, hvilket giver en markedsandel på hele 29 % for elbiler alene. Tager man også hybridbilerne med, så er 60 % af alle nye biler i Norge helt eller delvist elektrificeret.


Juryen bag Årets Bil 2019 i Norge
Bag titlen står en jury fra norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltog desuden en racerkører, en industriel designer, generalsekretæren i Norges Automobil Sports Forbund, medlem af Norsk Elbilforening, og en senioranalytiker fra autobranchen.  
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg bilmærke