Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon
Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon

Test: Scorpion EXO 1400 Air Carbon

Fornem værdi for pengene

 

I foråret modtog MagaCin et eksemplar af letvægtsstyrthjelmen  Scorpion  EXO 1400 Air Carbon til test, som gennem denne sæson har tilbagelagt pænt over 20 tusinde kilometer på testkørerens knold.

Styrthjelmen imponerede allerede ved levering som du kan læse i forårets artikel.


Scorpion styrthjelme kendetegnes især ved AirFit systemet med oppustelige kindpuder. Scorpion EXO 1400 Air er en ECE godkendt integralhjelm udstyret med lommer for montering af højttalere, pinlock, udtageligt vaskbart KwikWick anti-allergisk interiør, dobbelt-D rings lukning, vinddeflektor under hagen, indbygget solbrille, justerbar ventilation på kæbeparti og hjelmens top samt udsugning på hjemens bagkant, og stropper for redningspersonels afmontering af styrthjelmen.

En helt speciel feature på styrthjelmens, er låseanordningen nederst på visiret som låser visiret i lukket position, men som også kan bruges til at holde visiret marginalt åbent for forbedret ventilation.


 

Låseanordning nederst på visiret


Som du kan læse i forårets artikel giver kæbestykkets ventilationsåbning størst luftgennemstrømning, men her kommer den lille låseanordning nederst på visiret til sin ret ved langsom bykørsel på kolde og våde dage. Visirets marginale åbning i samarbejde med kæbestykkets ventilation og pinlock indsatsen, fjerner nemlig direkte fremprovokeret dug på visirets inderside ekstremt hurtigt.


Efter mere end 20.000 km 

MagaCin har kørt med hjelmen under varierende forhold, lige fra almindelig til frisk landevejskørsel over banekørsel og hurtige stints på tysk motorvej, til ture af længere varighed til det sydlige Europa.

 

Efter mange timer og kilometers kørsel, er det imponerende hvor godt styrthjelmens interiør holder sig. Her observeres en slitage der er nærmest lig nul, og en til tider hårdhændet behandling har hverken medført fejlfunktion eller defekter.

 

Komforten er i top, udsynet er absolut godkendt og og betjening af den indbyggede solbrille samt ventilationsventiler er forbilledlig, selv med en handskeklædt hånd. Styrthjelmen har gennem hele testperioden været udstyret med et svagt tonet visir, som er en genial kombination med den indbyggede solbrille når en stærkt skinnende sol står lavt på himlen. Det relativt svagt tonede visir slipper tilstrækkeligt lys igennem, så det ikke har været nødvendigt at skifte til klart visir ved aftenkørsel.

 

Der er ikke installeret højttalere i udskæringerne i hjelmens polystyren, men i stedet monteret en Saphe MC fartkontrol/Alarm. Scorpion EXO 1400 Carbon Air hører ikke til markedets mest absolut støjsvage, men er alligevel tilstrækkelig støjdæmpet til at lyden fra Saphe MC går klart igennem, også når der køres med ørepropper.

 

Flere ting imponerer ved Scorpion EXO 1400 Air, men den fine aerodynamik står højt på listen. Ved kørsel på naked bikes afledes fartvinden på fornem vis, og selv på kåbeklædte motorcykler med turbulens, bidrager den aerodynamiske udformning til at holde hovedet i ro.


Fin aerodynamik 


Værdsat er også den beskedne vægt, som udover at bidrage til sikkerheden ved eventuelt styrt reducerer belastning af nakke og skuldre ved længere tids kørsel.

Fordelen ved et tykt visir er at det er mere formstabilt end et tyndt, og Scorpion hjelmens visir er da også helt fri for at flapre når det står halvåbent ved højere hastigheder.

Vi er så begejstrede for Scorpion EXO 1400 Air, at styrthjelmen fremover må lægge ryg til en langtidstests strabadser.


Scorpion EXO 1400 Air Carbon koster dkr. 2925,- i ren Carbon version og dkr. 3299,- hvis den er udsmykket med en smule graffiti.


Konklusion

Scorpion EXO 1400 Air Carbon fremstår generelt som et overbevisende kvalitetsprodukt. Eksklusivt udført letvægtshjelm med fin komfort og gode tilpasningsmuligheder via det patenterede AirFit system.  

Prisen i danske kroner er kun en anelse højere end vægten i gram. Anbefalelsesværdig og god værdi for pengene.


Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg MC mærke