Moto GP Dani Pedrosa vinder sikkert på Jerez

Spanske MotoGP med spanier i topform, Italiener i nedsmeltning og franskmand uden held
Kim Münster
07/05-2017 kl. 21:45

Den hurtigste i træning, den hurtigste i tidstagning og den hurtigste i løbet.

Dani Pedrosa lagde sikkert fra pool og lagde sig solidt i front på Hondaen. Det var tydeligt at se, at de 16 år i MotoGP havde givet den gamle spanier en hvis form for erfaring, Dani Pedrosa bankede den ene solide omgang af efter den anden. De konsekvente tider på 1 min. 40 sek. Gjorde at han hele tiden lå omkring 1 sek. foran 2. pladsen.

Den eneste bejler til 1. pladsen var da Tech3-Yamahas rookie køreren, Johan Zarco, der fra tredje række åd den ene MotoGP-stjerne efter den anden på løbets første omgange. På et tidspunkt havde han kæmpet sig helt op til Dani Pedrosa. Et kort øjeblik så det endda ud til, at han kunne true den gamle spanier på placeringen. Kort efter skulle det vise sig, at han den unge kører kom til kort på erfaringen og måtte falde tilbage i rækken og tage sig til takke med en 4. plads efter Marc Marquez og Jorge Lorenzos angreb.

Valentino Rossi havde en nedsmeltning af dimensioner. Fra tredje række lagde han ellers godt fra start. I store dele af løbet blandede han sig også i top placeringerne, men en forkert opsætning eller forkerte dæk gjorde, at Rossi ikke kunne holde farten i Yamahaen.

Velentino Rossi endte på en 10. plads mens team-kammeraten Andrea Vinales kom ind på en solid 6. plads og sikrede sig dermed de vigtige point op til Valentino Rossi på 1. pladsen i den samlede VM stilling. Den nyudklækkede Ducati kører Jorge Lorzenzo formåede endeligt at køre sig op til en podieplads.

Som tidligere Yamaha kører der har skiftet til Ducati har Jorge Lorzenzo haft svært ved at finde formen, på den italienske fuldblodsracer, men efter weekendens 3. plads kan vi håbe på, at han har fundet sidste års form frem.

Weekendens afdeling af MotoGP var løb nummer 3000 i serien siden den blev stiftet i 1949. Honda kunne også notere sig en milepæl i form at løbs sejr nummer 100.  Yamaha havde også håbet på at kunne fejre deres sejr nr. 500 i deres MotoGP historie, men da begge Yamaha kørere ikke havde det fornødne talent må denne milepæl fejres en anden dag. Måske på Le Mans om 14 dage hvor Velentino Rossi tidligere har triumferet.

Efter weekendens løb er der kun 10 point fra Valentino Rossi på 1. pladsen ned til Dani Pedrosa på 4. pladsen.