Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Michelin taber dæk-krigen
Der kommer sandsynligvis til at gå nogen tid før michelinmanden igen får vinderkranse når de hurtige drenge udfolder sig 

Michelin taber dæk-krigen

Desværre for os forbrugere, er der stor sandsynlighed for at Michelin kommer agterud i forhold til konkurenterne, når nye superdæk skal opfindes

 
Det er udmeldingen om at VM racerkørene næste år kun må bruge et mærke, der må være et hårdt slag for den franske dækfabrikant. Der er nemlig næppe nogen tvivl om at Bridgestone løber med denne kontrakt, hvorefter Michelin helt er forsvundet fra roadracing på topplan.

Uden topkørene som testere for en producent, er det næsten umuligt at følge med i udviklingen. Derfor er denne nye situation meget uheldig for franskmændene.

Det hele startede for tre år siden, hvor Michelin var toppen inden for motorcykeldæk. Verdensmesteren tabte slidbanen under kørslen, og blev efterfølgende aldrig rigtig glad for dækmærket igen. Senere forlangte de absolut bedste kørere at få maskinerne monteret med Bridgestone.

Også blandt gadedæk havde Michelin tidligere tårnhøj status. Senest har andre producenter vist samme, eller bedre egenskaber i deres dæk, ifølge diverse tests.

Indenfor bilerne har Bridgestone også stjålet toppen fra Michelin. Formel 1 kører nu alle på det japanske dæk mens Michelin er helt væk.

I vores tidsalder er der er ikke mange minutter fra gigantisk succes til langt mindre anerkendelse.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg MC mærke