Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Her er motorcykeltyvenes nye redskab
Her er motorcykeltyvenes nye redskab

Her er motorcykeltyvenes nye redskab

Hold øje med din nye MC, når du sidder på caféen og fortæller løgnehistorier

Husk at holde godt øje med din nye, dyre motorcykel, når du sidder på caféen. Eller er i nærheden af den, uden at den er låst fast med kæde- eller skivelås. I hvert fald hvis den er udstyret med Keyless Ride, eller nøglefri, som det kaldes på dansk.

ADAC, den tyske organisation for bilister og motorcyklister, har testet sikkerheden ved Keyless Rides motorcykler. Nærmere betegnet BMW R 1200 RS, Ducati Multistrada 1200 og en KTM 1290 Super Duke. Resultatet er nedslående for motorcykelejere, men godt for tyve med teknisk snilde.
Scenariet er en motorcykelejer, der sidder ved en café, et stykke fra sin motorcykel. Han/hun har tilkøbt Keyless Ride-funktionalitet, så der ikke skal bruges "gammeldags" nøgle til at aktivere motorcyklen.

Med en hjemmebygget signalforstærker kan en tyv opfange og forstærke signalerne fra motorcykelejerens trådløse nøgle. Og med signalforstærkeren gemt i eksempelvis en rygsæk, kan tyven starte motorcyklen og stikke af.

Keyless Rides fungerer typisk ved, at "nøglen" udsender et signal, eller impulser, om man vil. Når nøglen er tæt nok på motorcyklen, registreres signalet af motorcyklen, som kvitterer ved at låse op for funktionerne og tillade start af motorcyklen.
En signalforstærker forstærker, som navnet antyder, et givet signal. Og hvis signalforstærkeren er sat op til frekvensen for nøglefri nøgler, vil den forstærke de signaler.

Så det betaler sig, at sikre motorcyklen med en ikke-digitaliseret, fysisk lås ved caféen. Ellers kan det blive tyven, der er god med loddekolben, som kører din motorcykel hjem.
Kommentarer
Bimbam
Bimbam 7/7 2017 kl. 20:34
Man kan også lægge nøglen i en lille metal æske/pose, når man ankommer.
Allan MC
Allan MC 25/7 2017 kl. 10:28
Hvis der så sidder 8 bikere, hvilken bike bliver der så opfanget signal på, garanteret mege forvirrende for tyven!
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg MC mærke