Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hård dag ved VM Motocross i Lommel

Den 14. afdeling af VM Motocross blev kørt i Lommel i Belgien denne weekend, og det blev ikke en dans på roser for danske Thomas Kjer Olsen, som dog holder fast i sin 2. plads i den samlede VM-stilling i MX2-klassen.
Danmarks Motor Union
05/08-2019 kl. 13:45

VM-afdelingen i Lommel blev en hård omgang for danske Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club. Lørdagens kvalifikation bød på et styrt, og selvom søndagens heat begyndte godt, var det ikke slut med uheldene.

I søndagens 1. heat fik Thomas Kjer Olsen ellers en god start, fik placeret sig som nr. 5 på første omgang og arbejdede sig herefter støt og sikkert op på 4. pladsen. Det kørte for danskeren indtil 7. omgang, hvor en fejl på et af hoppene resulterede i et voldsomt styrt – heldigvis uden alvorlige skader, men nok til, at Thomas måtte udgå af heatet og dermed ikke fik point med sig derfra.

I 2. heat viste Thomas Kjer Olsen, at han var alt andet end slået ud af sit tidligere styrt. Endnu en god start på heatet, og Thomas lå nr. 6 og snart efter nr. 5. Efter at være blevet overhalet af hjemmebanevante Jago Geerts, genrobrede Thomas 5. pladsen og holdt den resten af heatet ved at køre sikkert og så godt som fejlfrit lige til målstregen – en imponerende præstation i betragtning af styrtet i første heat.

Dagens nr. 1 var ubestridt spanske Jorge Prado, som endnu engang tog begge heatsejre. Dagens nr. 2 blev hollandske Calvin Vlaanderen, mens britiske Ben Watson tog sig af den samlede 3. plads.

Thomas Kjer Olsen udtalte:

“Jeg fik en rimelig god start i første heat og fik kørt mig op på 4. pladsen, som jeg holdt et stykke tid. Jeg kæmpede lidt og lavede også nogle fejl, men jeg mente, at jeg kunne presse lidt på og gå efter anden- eller tredjepladsen. Jeg endte med at lave en stor fejl på vej over et af kassehoppene, og jeg landede ude i hegnet. Det slog al luften ud af mig, og det tog noget tid at komme op på maskinen igen – på det tidspunkt var heatet slut for mig. Jeg var rigtig skuffet og mørbanket efter det styrt, men jeg var nødt til at bevare positiviteten til andet heat. Her fik jeg placeret mig på en 5. plads og lå dér det meste af heatet. Heldigvis har jeg nu lidt tid til at komme mig efter styrtet inden næste afdeling, men jeg ser virkelig frem til Imola.”

Til trods for dagens strabadser holder Thomas Kjer Olsen fast i sin samlede 2. plads i VM-stillingen i MX2-klassen, og han har stadig et solidt forspring på 104 point ned til forfølgeren på 3. pladsen, Tom Vialle.

Den 15. afdeling af VM Motocross køres d. 18. august i Imola i Italien.