MC udstilling 2019
23.-24. feb. i København

Køb billetter Mere info
Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Google tester Maps til MC
Google tester Maps til MC
Google tester Maps til MC

Google tester Maps til MC

Navigation der tager udgangspunkt i mindre og hurtigere tohjulere

 
Google tester i øjeblikket en version af Maps med en særlig "Two-wheeler mode", hvor algoritmen til navigation tager hensyn til, at tohjulere fylder mindre og derfor er mere fleksible. Nærmere betegnet kan motorcykler som bekendt komme frem gennem mindre passager, end de mere omfangsrige biler, som vi deler veje og stræder med.

Funktionaliteten testes i Indien, hvor forekomsten af tohjulede køretøjer er høj og hvor der kan være stor forskel på hvor motorcykler, kontra biler, kan komme frem. Også i forhold til veje, der kan være for hullede til biler, men hvor motorcykler kan køre udenom hullerne.
Og dermed er det vigtigt hvordan en given rute kan planlægges i forhold til det konkrete køretøj, samt hvornår man kan forvente at ankomme og hvordan parkeringsforholdene er.

Versionen der testes i Indien viser også fysiske kendemærker, som chaufføren vil have nemmere ved at huske, end et vejnavn. Eksempelvis at man skal dreje til højre ved en statue eller et tårn. Derved behøver chaufføren heller ikke checke sin telefon under kørslen, hvilket i sagens natur kan være problematisk på en tohjuler i tæt trafik. En høretelefon med instrukser fra Maps er rigeligt.

Der er ikke nogen planer for, om funktionerne skal introduceres i Europa, og i givet fald hvornår.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Seneste
Marked
Søg MC mærke